Uusi Rovaniemi

Kirjastoille Sotaveteraaniliitolta kirjalahjoitus talvisodan muistoksi

Lapissa kirjat luovutettiin Sotaveteraaniviikolla talvisodan päättymisen muistopäivänä 13.3.2019.

Lapissa kirjat luovutettiin Sotaveteraaniviikolla talvisodan päättymisen muistopäivänä 13.3.2019.

Suomen Sotaveteraaniliitto on luovuttanut Suomen kaikkiin kirjastoihin Selviytymistarina – Suomi 1939–1945 -kirjoja talvisodan muistovuoden kunniaksi. Lapin kirjastoihin luovutettiin yhteensä 60 teosta.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta talvisodan syttymisestä. Sotaveteraaniliitto kunnioittaa merkkivuotta ottamalla sotavuosia käsittelevästä Selviytymistarina – Suomi 1939–1945 -kirjastaan uuden painoksen ja lahjoittamalla kappaleen jokaiseen Suomen 754 kirjastoon.

Selviytymistarina on koottu Sotaveteraani-lehdessä vuosina 2004–2016 ilmestyneistä, Suomen sotahistoriaa käsittelevistä artikkeleista, mutta se ei ole sotahistoriaa tavallisimmillaan, kertoo liiton toiminnanjohtaja Sakari Martimo.

– Kirja etenee kronologisesti, mikä tekee teoksesta helppolukuisen myös sotahistoriaa entuudestaan tuntemattomalle. Artikkelit kuvaavat sotavuosia erilaisten ja yllättävienkin teemojen kautta. Uskallan väittää, että kirjasta löytyy jokaiselle jotakin, Martimo lupaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös