Uusi Rovaniemi

Keikalla: Mentalisti Pete Poskipartaa kiehtoo ajatus siitä, että voisi vierailla toisen ihmisen korvien välissä

Suvi Kukka Kärkkäinen
Keikalla: Mentalisti Pete Poskipartaa kiehtoo ajatus siitä, että voisi vierailla toisen ihmisen korvien välissä

"Taikurilla on näppärät sormet, mentalistilla näppärä mieli", kuvaa mentalisti Pete Poskiparta

Greta Virranniemi

Mielenmagiaa-kiertueesi vierailee ensi lauantaina Rovaniemellä. Millainen esitys on luvassa, mentalisti Pete Poskiparta?

"Hauska ja hämmästyttävä. Sellainen, joka pitää otteessaan alusta loppuun ja jonka jälkeen joudut useasti kysymään itseltäsi, että ”näinköhän mä oikein”."

Mitä mentalisti tekee?

"Taikurilla on näppärät sormet, mentalistilla näppärä mieli. Luon siis illuusioita korvien väliin. Tiedän mitä katsoja ajattelee, minkä valinnan tulee tekemään ja kenties näytän myös miten hyvin harjoitettu muisti kykenee salamannopeasti muistamaan uusia asioita."

Mikä mentalistina esiintymisessä kiehtoo sinua?

"Ehkä se, että ihmismieli on kaiken teknisen kehityksen ja tiedon valossa edelleen melkoinen mysteeri. Miten se toimii, miksi toisilla on kyky laskea monimutkaisia laskuja tai toisilla taas kyky nähdä mustetahrassa erilaisia kuvioita? Minua kiehtoo ajatus, että jos sitten olisi mahdollista vierailla toisen ihmisen korvien välissä ja nähdä maailmaa hetki hänen silmin.

Näitä illuusioita olen pyrkinyt viemään niin pitkälle kuin mahdollista ja hyvin usein katsojista merkittävä osa on sitä mieltä, että minä todella luin heidän ajatuksensa. Muuta mahdollisuutta ei ole. Itse kuitenkin pidättäydyn väittämästä mitään ja annan katsojien tehdä omat johtopäätöksensä kokemansa perusteella."

Sinulta on ilmestynyt tänä vuonna Arjen mentalisti -kirja, joka avaa mentalistien salaisuuksia kaikkien käyttöön. Miksi halusit tehdä tällaisen kirjan?

"Kirja ei varsinaisesti avaa ammattisalaisuuksiamme kuin hitusen. Kirjan ensisijainen tarkoitus oli tuoda mentalistien käyttämien tekniikoiden hyöty arkielämään.

Opetan kirjassa muun muassa miten muistia voi helposti ja nopeasti kehittää. En toistaiseksi ole löytänyt sellaista työ- tai opiskelualaa, jossa hyvästä muistista olisi haittaa. Ihmisten lukemisesta taas hyötyvät sekä myyjät että ostajat, kun hieromme kauppoja. Idea oli siis puhtaasi osoittaa, että näistä tekniikoista on myös arjessa hyötyä."

Millä mielin tulet esiintymään Rovaniemelle?

"Tulen erittäin hyvillä mielin. Kiertueeni loppupuoli on tarkoituksella ajoitettu pohjoiseen, koska pidän suuresti lumen valkaisemista maisemista ja yleensäkin pohjoisen luonnosta. Minulle pelkkä automatka Kajaanista Rovaniemelle on arvokas kokemus. Lisäksi viime vuonna sali oli ääriään myöten täynnä, joten päätimme laittaa nyt kaksi esitystä, jotta halukkaat mahtuvat sisään.

Olen käynyt Rovaniemellä muutaman kerran keikalla ja parhaiten noin ulospäin tunnen sieltä Ropsin sekä paikallisen taikurisuuruuden Juha-Matti Ristiharjun."

Mentalisti Pete Poskiparran Mielenmagiaa-kiertue pe 15.12. klo 19 ja la 16.12. klo 19 Lappia-talon kellariteatteri Saivossa. Liput 24 / 20 e.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös