Keikalla: Ismo Leikolan mielestä moottorikelkan ainutlaatuinen ajotuntuma on parhaimmillaan, kun pelkkä tela koskee maahan

Keikalla: Ismo Leikolan mielestä moottorikelkan ainutlaatuinen ajotuntuma on parhaimmillaan, kun pelkkä tela koskee maahan

Ismo Leikolan mielestä on yllättävää, että todella moni juttu toimii niin Suomessa kuin Amerikassakin. Koomikko on viime vuosina esiintynyt paljon kotimaansa lisäksi Yhdysvalloissa ja Englannissa.

Iiro Kerkelä

Ismo Leikola, mitkä asiat tekevät hyvän stand up -esityksen?

"Siinä on kaksi osapuolta. Koomikko ja yleisö. Jos lähdetään siitä, että molemmat ovat paikalla niin se on jo lupaavaa, ja jos molemmat sattuvat olemaan vielä hyviä niin sitten ollaan jo tosi pitkällä. Sen jälkeen vielä bonuksena hauskuus ja oivaltavuus."

Mitä lavalla voi tehdä, jos hauskaksi ajattelemasi kohta ei nauratakaan ketään?

"On muutamia vaihtoehtoja. Yksi on, että juokset pois ja vaihdat alaa. Toinen: jatkat eteenpäin, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kolmas ja varmaan paras: otat opiksi ja olet parempi seuraavalla kerralla ja kehität juttua paremmin tai sitten jätät sen pois kokonaan. Epäonnistumisen tiedostaminen ääneen saattaa jo itsessään olla hauskaa, kunhan sitä ei ole liikaa."

"On siunaantunut vaimo, joka on usein hauska sekä tahallisesti että tahattomasti.

Mistä olet viimeksi saanut inspiraation omaan juttuusi?

"Viimeisin taisi jälleen kerran olla vaimon laukaisema käsittämätön lausahdus. Yleisesti ideoita saa tarkkailemalla ihmisiä ja ympäristöä. Yllättävän läheltäkin, sillä on siunaantunut vaimo, joka on usein hauska sekä tahallisesti että tahattomasti."

Olet puhunut aiemmin moottorikelkkailun hienoudesta Lapissa. Mikä siinä viehättää?

"Monenlaisia vehkeitä on tullut ajettua ja kelkassa on täysin ainutlaatuinen ajotuntuma – suksien ja telan yhdistelmä. Tosin parhaimmillaan ajokokemus on silloin, kun maahan koskee pelkkä tela."

Olet esiintynyt viime vuosina paljon myös Yhdysvalloissa ja Englannissa. Miten englanninkielinen komiikkasi eroaa suomenkielisestä?

"Meillä Suomessa on paljon aika ainutlaatuisia asioita sekä kielellisesti että kulttuurillisesti, joita ei Amerikassa oikein tiedetä. Tai siis ei tiedetä yhtään. Suomen asioista tehdyt havainnot eivät siellä oikein aukene.

Onneksi Amerikassa on vähintään yhtä paljon vastaavia asioita, jotka eivät taas aukene täällä. Yllättävää on, että todella moni juttu kuitenkin kääntyy ja toimii molemmissa maissa. Yleensä pyrinkin olemaan mahdollisimman universaali."

Keiden koomikoiden jutut ovat viimeksi naurattaneet ja miksi?

"Jenkeissä on komediaklubeilla omien keikkojen yhteydessä tullut nähtyä paljon uusia tuttavuuksia. Muun muassa Jerrod Carmichael, joka on hyvin erityislaatuinen, nuori ja rauhallinen, jonka jutut voivat olla täysin uusista ja rohkeista näkökulmista. Melkein vastakohta tästä on Bob Zany. Hän on vanha ja vihainen, mutta hyvin omalaatuinen ja se naurattaa."

Ismo Leikola – Hyvät naiset ja herrat pe 14.1. klo 19 Ounaspaviljongilla. Liput 24–27 e. K-15.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös