Uusi Rovaniemi

Kaupunki avasi verkkokyselyn: Miten Ounasvaaraa kehitetään?

Kaupungin strategian mukaan Ounasvaaran alueen elinvoimaisuutta tuetaan, jotta alueelle muodostuisi vahva liikunnan, hyvinvoinnin ja matkailun keskittymä.

Jussi Leinonen
Ounasvaarasta on hiljalleen tullut useiden käyttäjäryhmien liikuntapuisto.

Ounasvaarasta on hiljalleen tullut useiden käyttäjäryhmien liikuntapuisto.

Rovaniemen kaupunginhallituksen perustama Ounasvaaran kehittämistyöryhmä on avannut verkkoon kyselyn, jonka avulla selvitetään eri toimijoiden näkemyksiä Ounasvaaran alueen kehittämisestä. Kysely on avoinna 15.3. saakka kaupungin verkkosivuilla.

Kyselyn lisäksi maaliskuussa järjestetään useita kuulemis- ja keskustelutilaisuuksia, joihin kutsutaan eri käyttäjäryhmiä: maanomistajat, kuntalaiset, liikunta- ja urheilutoimijat, oppilaitokset, yritykset sekä messu- ja tapahtumajärjestäjät.

Kuulemistilaisuudet ovat osa Arctic Design Weekin ohjelmaa. Tapahtuma keskittyy tänä vuonna teemaan “Design for Happiness” eli “Onnellisuutta muotoilulla.”

Kaupunginhallitus perusti lokakuussa 2018 Ounasvaaran kehittämistyöryhmän, jonka tavoitteena on löytää eri toimijoiden yhteinen näkemys alueen kehittämisen tavoitteista. Kun tavoitteita sovitetaan yhteen, pyritän huomioimaan eri käyttäjäryhmien näkemyksiä sekä pitkällä että lyhyellä aikavälillä.

Työryhmän tehtävänä on laatia Ounasvaaran kehittämissuunnitelma ja arvioida, millaiset resurssin kehittämiseen tarvitaan. Työ pyritään saamaan valmiiksi kesään mennessä.

Kehittämistyö perustuu kaupungin strategiaan, jonka mukaan Ounasvaaran alueen elinvoimaisuutta tuetaan, jotta alueelle muodostuisi vahva liikunnan, hyvinvoinnin ja matkailun keskittymä. Työryhmässä ovat edustettuna kaupungin luottamushenkilöiden ja virkamiesten lisäksi Ounasvaaran keskeisimpiä toimijoita.

– Sähköisen kyselyn ja kuulemistilaisuuksien tarkoituksena on saada Ounasvaaraa koskevat mielipiteet esille ja edistää yhteisen näkemyksen löytymistä. Toivon aktiivista osallistumista tähän yhteiseen työhön, työryhmän puheenjohtajana toimiva kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala toteaa.

Linkki kyselyyn


Kommentit (5)

  • Outi

    Ounasvaara ei pidå “kehittää” ollenkaan. Ounasvaaraa ei ylipäänsä VOI kehittää. Sitä joko vahingoitetaan tai se jätetään rauhaan. Ehdotukseni on että Ounasvaara jätetään rauhaan. Kaikki “kehittäminen” on tuhoamista: puiden kaatamista, aluskasvillisuuden tappamista, maan mylläämistä, loputonta rakentamista, asfaltointia ja kaivinkoneita, ihmisen ylivaltaa, eläinten ja kasvien elintilan varastamista. Luontoa ei tarvitse kehittää. Luonto kehittää itse itsensä. Alue säilyttää viehätyksensä, kunhan ihminen malttaa olla “kehittämättä” sitä.

  • Kristiina

    Hienoa, että kysely on tehty, kiitos. Toivottavasti saadaan paljon vastauksia! Kyselyt tarvitaan ehdottomasti myös noista Pentti Stenbäckin mainitsemista suunnitteluasioista: “Korundin lähelle suunnitellun sillan kanssa, uimahalli asiassa ja Sairaalanniemen käytön suunnittelun merkeissä.”

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös