Uusi Rovaniemi

Kakkosluokkalaiset voivat pyrkiä harjoittelukoulun musiikkiluokalle

Harri Rautajoki
Kakkosluokkalaiset voivat pyrkiä harjoittelukoulun musiikkiluokalle

Kuoro. Musiikkiluokkien oppilaat muodostavat Rovaniemen musiikkiluokkien kuoron.

Lapin yliopiston harjoittelukoulussa järjestetään musikaalisuustesti oppilaille, jotka hakevat ensi syksynä aloittavalle musiikkiluokalle.

Musikaalisuustesti pidetään harjoittelukoululla 6.–7. helmikuuta, ja siihen voivat hakea kaikki Rovaniemen kaupungin 2. luokkien oppilaat.

Harjoittelukoulussa musiikkiluokat ovat vuosiluokilla 3–6. Luokilla on musiikin opetusta kolme tuntia viikossa. Tavoitteena on luoda taitoja elinikäiseen musiikin harrastamiseen, ymmärtämiseen ja nauttimiseen. Musiikkiluokkien oppilaat muodostavat Rovaniemen musiikkiluokkien kuoron.

Musikaalisuustesti sisältää vapaavalintaisen laulun ilman säestystä, rytmintoistotehtäviä ja melodian toistamistehtäviä. Testiä varten harjoitellaan vain vapaavalintainen laulu.

Oppilailla ei tarvitse olla aikaisempia musiikkiopintoja pyrkiessään musiikkiluokalle. Testi kestää noin 10 minuuttia.

Ilmoittautumiset musikaalisuustestiin to 1.2. mennessä koulusihteeri Anneli Venäläiselle p. 040 525 2961 tai anneli.venalainen@ulapland.fi. Harjoittelukoululle ilmoitetaan oppilaan ja hänen huoltajiensa nimet, osoite ja puhelinnumero sekä nykyinen koulu.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös