Uusi Rovaniemi

Juhannusta juhlitaan piknik-hengessä Ounaskosken uimarannalla

Jouni Porsanger
Viime vuonna juhannuskokon palamista seurattiin koleassa säässä.

Viime vuonna juhannuskokon palamista seurattiin koleassa säässä.

Rovaniemen kaupunki kutsuu juhannuksenviettäjiä Ounaskosken rantaan koko perheen voimin juhannusaattona. Rantatörmä Jätkänkynttilän kupeessa täyttyy tanssista, musiikista ja tulitaiteesta ja kesäisistä puuhista. Illan kruunaa hiekkasärkällä loimuava juhannuskokko.

Juhannusjuhlaa vietetään piknik-hengessä, joten mukaan voi ottaa oman piknik-viltin, eväät ja vaikkapa pihapelejä. Tapahtumapaikalla on myös ruokakojuja sekä nuotiopaikka tulistelua ja makkaranpaistoa varten.

Juhannusjuhla käynnistyy lapsille suunnatulla ohjelmalla. Lastenmusiikkiorkesteri musisoi ja Siepakat leikittävät lapsia tuttujen pihapelien muodossa ja puhaltelevat jättisaippuakuplia. Nurmialue kutsuu kirmaamaan keppihevosilla.

Ranta-alue raikaa musiikista, kun Neuvokkaan ohjelmarenkaan Kauko Määttä ja haitaristi Kristiina Löfström laulattavat tutuilla kesäisillä kappaleilla.

Muusikko Minna Siitosen johtama, rovaniemeläisistä muusikoista koostuva orkesteri tunnelmoi piknikkiä viettävien seassa ja sekä paviljongin lavalla saksofoni ja haitarit soiden.

Siepakoiden kansallispukuinen airut nostaa lipun juhlallisesti salkoon kello 18, jonka jälkeen kaupungin tervehdyksen ja Suomen suven julistuksen juhlaan tuo kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Susanna Junttila.

Siepakoiden kansantanssiriehassa nähdään perinteistä suomalaista kansantanssia vauhdikkaasta polkasta valssin pyörteisiin. Esityksessä nähdään myös karjalainen katrilli Köyhä poika, joka kertoo tarinan perinteisestä riiauksesta, jossa pojat yrittävät saada tyttöjä tanssimaan.

Naiskuoro Vocaliisat esittää suvi-illassa kauniita ja herkkiä supisuomalaisia sävelmiä rantakalliolta käsin. Kuoroa johtaa laulutaiteilija Anniina Kervinen.

Metsähallitus tuo paikalle koivunoksia, josta vieraat voivat solmia itsellensä tuoksuvan juhannuksen saunavastan. Illan kohokohtana nähdään rannan hiekkasärkällä loimuava juhannuskokko ja tulitaidetta. Kokko sytytetään kello 20.

Aikuiset voivat jatkaa iltaa Valdemarin juhannustansseissa, jossa juhlijoita tanssittaa Jarkko Honkanen & Taiga.

Rovaniemen kaupungin juhannusjuhla pe 21.6. klo 16.45–20 Ounaskosken uimarannalla. Kokko sytytetään klo 20.

Kommentit (1)

  • Nimetön

    Son vissiin kaupungin tiedotus lähteny jo ajoissa juhannuslomille ku en sivuilta mittään juhannusohjelmaa löyä.;)
    https://www.rovaniemi.fi/fi/Ajankohtaista/Tapahtumakalenteri

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös