Arktiset maahanmuuttajat (AMA) juhlii 5-vuotistoimintaa ensi viikon perjantaina. Yhdistyksen mukaan työn yksi ydin on Rovaniemen kansainvälisyys, sillä kaupungissa on noin sata eri kansallisuutta.

Toiminnassa korostuu kansainvälisyys, maahanmuuttajien kotoutuminen Lappiin, suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään sekä maahanmuuttajien kulttuurinen, sosiaalinen ja yhteiskunnallinen osallisuus.

Yhdistys on saanut muun muassa Rovaniemen kaupungin kulttuuritekopalkinnon ja maakunnallisen järjestöpalkinnon. Yhdistys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

Tanssiesitys ja kahvitarjoilu

Juhlaillassa esiintyy nuoria maahanmuuttajia ja demokratialähettiläiksi valittuja nuoria. Vuoden 2018 Arktinen maahanmuuttaja, uzbekistanilainen ja nykyään rovaniemeläinen Firuza Miller-Tissari laulaa ja tanssii. Lisäksi juhlassa julkistetaan vuoden 2019 Arktinen maahanmuuttaja.

Puheiden lomassa on yhteislaulua, ja juhlassa nautitaan yhdessä kahvit herkkujen kera.

Kaikille avoimen juhla juhlapuhujana on kaupunginjohtaja Esko Lotvonen. Juhlijat toivottaa tervetulleeksi AMAn puheenjohtaja Khan Muhammad.

Katsauksen yhdistyksen viisivuotiseen toimintaan luovat ensimmäinen puheenjohtaja Nafisa Yeasmin ja ensimmäinen sihteeri Riitta Kemppainen-Koivisto.

Arktisten maahanmuuttajien 5-vuotisjuhla pe 15.2. klo 16 alkaen Tiroli-salissa, Rovakatu 2. Juhlava pukeutuminen. Vapaa pääsy.

Kommentit (1)

  • Kiitos!

    AMAn työtä, toimintaa ja tuloksia seuranneena haluan ilmaista kunnioitukseni ihmisille, jotka ovat tulleet maamme pohjoiskolkkaan, halunneet sopeutua yhteisöömme, oppineet Suomen kieltä ja tapoja, opiskelleet, hakeutuneet ja etsineet/löytäneet paikkansa yhteisössämme ja kestävät pohjoisen paineet!
    Erityinen kiitokseni kuuluu Riitta Kemppainen-Koivistolle, jonka monvuotinen työ ja tuki AMAn hyväksi on esimerkillistä ja tuottaa hienoja tuloksia – kiitos!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös