Uusi Rovaniemi

Arctic Design Week tuo Rovaniemen keskustaan Keskiviikko-karnevaalin

Ohjelmaan kuuluu muun muassa lappilainen talk show Juliuksen Hiace.

Martta Oinas-Panuma
Karnevaalipäivässä pääsee muun muassa tutustumaan hälytysajoneuvoihin.

Karnevaalipäivässä pääsee muun muassa tutustumaan hälytysajoneuvoihin.

Muotoilutapahtuma Arctic Desgin Week tuo Rovaniemen keskustaan hauskan ja monipuolisen Keskiviikko-karnevaalin ensi keskiviikkona.

Kyseessä on uudenlainen tapahtuma on uusi perinteisen Arctic Design Weekin ohjelmistossa.

Ohjelmassa Lordinaukiolla on kello 16 alkaen musiikkia, makuelämyksiä, tanssia, tulitaiteidetta, elävän mallin piirtoa, jäänveistoa sekä monenlaisia leikkejä ja pelejä lapsille.

Paikan päällä pääsee myös tutustumaan erilaisiin pelastusajoneuvoihin sekä muun muassa pikkuajeluille Aurora eMotionin saasteettoman ja äänettömän sähkökelkan kyydissä.

Karnevaalin yhteydessä järjestetään Sampokeskuksessa ”Rakenna Koti Kanssamme” -minimessut yhdessä Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n ja paikallisten alan yrittäjien kanssa.

Mukana illan tunnelmissa on myös Juliuksen Hiace eli rovaniemeläisen tuotantoyhtiö Arctic Factoryn tuottama historian ensimmäinen lappilainen talk show -sarja. Siinä muotoilija Julius Oförsagd kiertää pohjoisessa etsimässä tämän päivän lappilaisuuden syvempää olemusta.

Rovaniemen oma taiteilija-muusikko Mr Lordi tapaa kaupunkilaisia karnevaalin aikana Sampokeskuksessa, jossa avataan hänen ExtraLordinary-näyttelynsä.

Tapahtuman järjestelyistä on ottanut ison vastuun Lapin ammattikorkeakoulun matkailuopiskelijat. Kaikki esiintyjät Rimpparemmistä Konttisen kesäteatteriin ja Kuuranvalkeat-tulitaideryhmään ovat mukana tapahtumassa talkoomielellä. Juontajana toimii rovaniemeläislähtöinen mediapersoona, toimittaja ja koomikko Sonja ”Sonkkeli” Huhtaniska.

Keskiviikko-karnevaali ke 20.3. klo 16–20 Sampokeskuksessa ja Lordin aukiolla. Vapaa pääsy.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös