Leena Talvensaari

Rovaniemen vapaa-ajan lautakunta on kutsunut kaikki vuonna 2002 syntyneet rovaniemeläiset perinteiselle 15-vuotiaiden itsenäisyyspäivän vastaanotolle Lappia-taloon. Vieraat vastaanottaa Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen vapaa-ajan lautakunnan jäsenten kanssa.

Juhlakutsu on lähetetty koko ikäluokalle eli noin 610 nuorelle. Kuinka suuri osa nuorista osallistuu juhlaan, nuorisotoiminnan koordinaattori Hanne Ojuva?

”Juhlaan osallistuminen on vuosittain tärkeä tapahtuma tämän ikäryhmä nuorille, mutta kaikki eivät kuitenkaan tule mukaan. Arvioisin, että tänä vuonna juhlaan saapuu nelisen sataa nuorta.”

Sosiaalisessa mediassa on käyty keskustelua siitä, miten juhlaan tulee pukeutua. On jopa väitetty, että tytöillä pitää olla pitkä iltapuku. Minkälainen pukukoodi juhlassa on?

”Juhliin ei tosiaankaan vaadita iltapukua eikä juhlassa ole varsinaista pukukoodia. Olemme sanoneet ohjeeksi, että siisti, juhlan teemaa kunnioittava pukeutuminen riittää. Emme halua aiheuttaa kenellekään sellaisia paineita, ettei voisi tulla juhlaan, koska ei ole tarpeeksi hienoja vaatteita.

Pukeutumista tärkeämpää on ehkä se, että tilaisuudessa opetellaan juhlaetikettiä ja arvokasta käyttäytymistä. Opetellaan esimerkiksi tervehtimistä ja sellaisia juttuja, että ulkovaatteet jätetään narikkaan ja pipo otetaan pois päästä.”

Minkälaista ohjelmaa juhlassa on?

”Ohjelma on kulttuuripainotteinen. On tanssia, musiikkia ja juhlapuheita Suomi 100 -juhlavuoden hengessä. Rovaniemen nuorisovaltuuston jäsenet jakavat kunniamaininnan rovaniemeläisille yrityksille nuorisotyöllisyyden edistämiseksi.

Virallisen juhlaohjelman ja cocktail-tilaisuuden jälkeen juhlat jatkuvat tänä vuonna Lappia-talon kellariravintolassa kello 21.30 saakka.”

Miten pitää toimia, jos kuuluu vuonna 2002 syntyneisiin, mutta ei ole saanut kutsua juhlaan?

”Muutamia kutsuja katoaa joka vuosi. Jos kutsua ei kuulu, kutsun voi käydä hakemassa palvelupiste Osviitasta kaupungintalolta.”

15-vuotiaiden itsenäisyyspäivän vastaanotto ke 6.12. klo 18–21.30 Lappia-talossa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös