WoVolla edessä kova kotiurakka - 16 tappiota ei ole liigan ennätys

Miila Kankaanranta
WoVolla edessä kova kotiurakka - 16 tappiota ei ole liigan ennätys
Heikki Kiiskinen

Mikä peli? Lentopallon Mestaruusliigassa WoVo Rovaniemen keskiviikkovieraaksi saapuu salolainen LP Viesti. Ottelu alkaa Lapin Urheiluopistolla kello 18.30.

Ennakkoasetelmat: WoVo Rovaniemen edellinen kotiottelu ja samalla erävoitto on liki kahden kuukauden takaa. Alkukauden aikana ei joukkueen voittosarakkeeseen ole vielä merkintöjä kertynyt. Runkosarjan kahdeksas sija eli viimeinen pudotuspelipaikka häämöttää nyt kahdeksan pisteen päässä.

Maanantain ryhdikäs esitys Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan antoi kuitenkin uskoa paremmasta keväästä. Voittamisen kynnys on pelkkien tappioiden myötä noussut jo polven korkuiseksi, mikä näkyy varsinkin erien viimeisissä palloissa. Pelirohkeus tiukan paikan tulleen on tipotiessään.

Parhaimmillaan rovaniemeläisjoukkueen syöttöpeli kestää vertailun liigan kärkiporukoiden kanssa, mutta kauden suurin kompastuskivi on ollut ailahtelevasta vastaanotosta johtuva tehoton laitahyökkäys. Ainoastaan Nelli Rantanen on pystynyt tappamaan palloja kahden pelaajan torjuntaa vastaan.

Runkosarjan loppuohjelma on WoVolle suotuisa. Kahdeksasta jäljellä olevasta ottelusta se pelaa peräti kuusi kotona. Ratkaisuja pudotuspelipaikan suhteen nähtäneen helmikuun lopun otteluissa kahdeksantena olevaa LP-Vampulaa vastaan. Tuolloin myös nilkkansa telonut Cassie Strickland lienee jo pelikunnossa.

Ennätystasaisessa kärkinelikossa on johtajan paikka vaihdellut viikoittain. 2000-luvun kestomenestyjä LP Viesti on kärsinyt kauden aikana melkoisesta loukkaantumissumasta. Pohjoisen reissullekin joukkue tulee reippaasti vajaanaisisena. Päävalmentaja Tomi Lemminkäisen mukaan kokoonpanosta ovat varmasti poissa keskipelaajat Dubravka Rakic ja Eeva Puukka sekä yleispelaajat Ronja Heikkiniemi ja Netta Laaksonen.

Seuraa häntä: LP Viestin Kertu Laak on takonut palloja vastustajan lattiaan 4,56 pisteen eräkohtaisella keskiarvolla. 188-senttisen virolaishakkurin saaminen kuriin onkin yksi keskiviikon avainkysymyksistä.

Miten ottelussa käy? WoVo voi onnistuneella aloitussyötöllä ja sitä kautta tiiviillä torjunta-puolustuspelaamisella kiusata vieraitaan, mutta sarjapisteisiin vaaditaan näiden lisäksi kauden paras hyökkäyspeli.

Oho! Wovottarien 16 ottelun mittainen voitoton kausi ei suinkaan ole kautta aikojen huonoin esitys Mestaruusliigan runkosarjassa. Kaudella 2007–08 Joensuun Prihat hävisi kaikki 24 otteluaan voittaen niissä vain kaksi erää.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös