Jääkiekko

Leijonat riepotteli Etelä-Koreaa – Suomelle suurin MM-voitto 15 vuoteen

HENNING BAGGER
Leijonat riepotteli Etelä-Koreaa – Suomelle suurin MM-voitto 15 vuoteen

Sebastian Aho laukoi alivoimalla Suomen johtoon avauserässä. Aho nakutti Etelä-Koreaa vastaan yhteensä neljä tehopistettä.

STTHerning

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue nuiji MM-kilpailujen avausottelussa Etelä-Korean maalein 8–1 (2–0, 3–1, 3–0) ja nappasi suurinumeroisimman MM-voittonsa kevään 2003 jälkeen, jolloin Leijonat murskasi alkulohkossa Slovenian 12–0 ja jatkolohkossa Ukrainan 9–0.

Etelä-Koreaa vastaan Suomen tehomiehet olivat Sebastian Aho (2+2), Teuvo Teräväinen (1+3) ja Janne Pesonen (1+2). Suomi teki maaleistaan kolme alivoimalla. Avauserässä Aho ja Teräväinen iskivät Sakari Mannisen rangaistuksen aikana. Toisessa erässä Markus Nutivaara teki alivoimamaalin.

–Harvemmin alivoiman saldo on +3. Ei ole kuitenkaan tarkoitus alkaa ratkoa pelejä alivoimamaaleilla. Kokonaisuutena tyylikäs suoritus joukkueelta, päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi C Moren haastattelussa.

–Annoimme painetta alivoimalla. Erinomainen avausottelu Aholta ja Teräväiseltä, Marjamäki lisäsi.

Kolmannessa erässä maajoukkuedebytantit Saku Mäenalanen ja Kasperi Kapanen kasvattivat Suomen johtoa.

–Pidimme jännettä yllä ja pelasimme epäitsekkäästi. Saimme onnistumisia laajalla rintamalla, Marjamäki sanoi.

Etelä-Korean ainoan maalin teki toisessa erässä Michael Swift, joka yllätti Suomen maalivahti Harri Säterin. Suomalaisveskarille kertyi vain kahdeksan torjuntaa. Etelä-Korean Matt Dalton torjui 37 kertaa.

Suomi kohtaa sunnuntai-iltana Latvian.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös