Snowcrossin SM-sirkus valtaa viikonloppuna Tornion

Mahassa nipistellen jännättävän kisakelkkailun ohessa järjestetään Extreme Winter Circus.

Olli Miettunen
Snowcrossin SM-sirkus valtaa viikonloppuna Tornion

SM-sarjassa Mikko Osmo on nyt paras suomalainen ja kolmas. Kuva on viime vuoden MM-kisasta Ruotsin Älvsbynissä.

Olli Miettunen

Suomen ja naapurimaidenkin parhaat moottorikelkkailijat jatkavat SM-kiertuetta viikonloppuna Torniossa. Snowcrossin mestaruussarjan toinen osakilpailu alkaa perjantaina illalla Torandassa aika-ajoilla, show'lla ja bileillä. Lauantaina jännätään sitten finaaleissa.

Sarja alkoi Seinäjoen OmaSP-stadionille lumetetulla lyhyellä ja sähäkällä radalla 20. tammikuuta. Kiivas kilvoittelu oli lopulta tasaväkistä, sillä sarjaa johtavat nyt 33 pisteellä ruotsalaiset Emil Hansson ja John Stenberg. Vain pisteen perässä tulee sarjan suomalainen kolmonen Mikko Osmo.

Avauserän voitti Stenberg ennen Eetu Karjalaista ja Osmoa. Toinen erä taas meni Hanssonille, joka ensimmäisessä erässä taipui kahdeksannelle sijalle asti.

Pro lite -luokassakin voitto meni naapuriin, sillä 45 SM-pisteellä paras oli Daniel Välimaa. Kakkoseksi nousi Aki Pietilä (36) ja kolmoseksi Oskari Hyvärinen (29).

Junnuluokassa paikallinen kuski Matti Reinikainen ajoi kotiyleisön edessä 45 pisteen arvoisesti. Sarjan kakkosena tulee Miika Lammi (38) ja kolmosena Tino Honkanen (36).

Snowcrossin mestaruussarja muuttui melkoisesti aikaisemmasta, kun kisat otti usean kisan sarjana järjestääkseen Livesports Promotions Oy. Sääntöjä uusittiin, palkintorahaa pantiin aika rutkasti houkuttimeksi ja lisäksi osakilpailut näytetään Nelosen Ruudussa. Aidon kokemuksen saa silti vain olemalla itse paikalla.

Sarjassa on kolme SM-luokkaa eli vaativimpana pro, lajin kärkeen körkkyville pro lite ja nuorimmille junior 14-16. Lisäksi kisataan kansalliset luokat junior 11-14, junior 7-11, naiset sekä harraste ja veteraanit.

Viihteenä Torandassa tarjotaan Extreme Winter Circus, jossa esiintyvät viihdyttävät stunttiryhmä StuntFreaksTeam ja Euroopan kovimmiksi mainitut FSX-kuskit. Iltabileissä lavalle nousee 1990-luvulta tuttu Rednex.

Tornion jälkeen SM-kisaa ajetaan Tahkolla ja Himoksella sekä toukokuussa Levillä, jossa ratkaistaan myös lajin MM- ja EM-arvot.

SM-sarjaa

Pro-luokan pistetilanne:

1. Emil Hansson 33 pistettä.

2. John Stenberg 33.

3. Mikko Osmo 32.

4. Eetu Karjalainen 31.

5. Emil Sundvisson 23.

6. Marcus Dorsch 22.

7. Simon Lundström 20.

8. Jere Tynkkynen 18.

9. Joonas Keskiaho 14.

10. Emil Harr 14.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös