Rovaniemellä ravikuninkuutta juhlinut Risto Tupamäki kuoli tapaturmaisesti

Pekka Aho
62 vuoden iässä tapaturmaisesti kuollut Risto Tupamäki ohjasti Costellon ravikuninkaaksi viime kesänä Rovaniemellä.

62 vuoden iässä tapaturmaisesti kuollut Risto Tupamäki ohjasti Costellon ravikuninkaaksi viime kesänä Rovaniemellä.

Risto Pyykkö

Tunnettu ravivalmentaja ja -ohjastaja Risto Tupamäki kuoli tapaturmaisesti kotonaan Petäjävedellä keskiviikkona.

Onnettomuuden sattuessa hän oli ollut kotipalstallaan yksin metsätöissä.

62-vuotiaana kuollut Tupamäki sai mainetta erityisesti suomenhevosmiehenä, joka ehti ajaa urallaan kaksi ravikuninkaallisen seppelettä.

Jälkimmäinen niistä tuli viime kesänä Rovaniemellä, jossa Tupamäen ohjastama Costello juoksi ravikuninkaaksi. Menestysvaljakko keräsi viime vuonna kaviourilta yli 277 000 euron palkintorahat, mikä on suomenhevosten ennätys yhden kauden aikana.

Vuonna 1998 hän ajoi ravikuningattareksi oman valmennustallinsa Ujan. Kaikkiaan Tupamäki ehti ohjastaa lähes 2000 voittoa.

Jo hänen isänsä Tauno Tupamäki oli tunnettu suomenhevosmies, joka osallistui suojateillaan useita kertoja kuninkuusraveihin. Risto Tupamäen poika Antti Tupamäki menestyy suomenhevosten avoimissa lähdöissä Polaralla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös