Vesa-Pekka Hiltunen

Yleisö antoi varauksettomat ylistyssanat Mäntyvaaran puitteille, jonka amfiteatterimaisesta katsomosta näki varmasti jokaisen käänteen radalla.

–Täällä näiden pitäisi olla joka vuosi, hevosystävä ja europarlamentaarikko Henna Virkkunen veisteli.

Eikä aurinkoinen sää jättänyt ketään kylmäksi, joskin joku saattoi toivoa hieman viileämpää ilmaa.

Vesa-Pekka Hiltunen
Pohojanmaalta rytisöö!, varoitti Aino Vaaraniemen ja Jade Länsimäen maalaama banderolli. Kyllä Ryti-tyttö yllättikin, se ravasi ensimmäisessä kuningatarlähdössä neljänneksi.

Pohojanmaalta rytisöö!, varoitti Aino Vaaraniemen ja Jade Länsimäen maalaama banderolli. Kyllä Ryti-tyttö yllättikin, se ravasi ensimmäisessä kuningatarlähdössä neljänneksi.

Myös fanijoukot olivat mielissään.

–Tämä on aivan mahtava paikka. Ei voi verratakaan muihin raviratoihin Suomessa, totesi Aino Vaaraniemi.

–Jokaisen hevosen eteen on nähty valtavasti työtä. Tällaiset puitteet kunnioittavat hevosia ja tekijöitä.

Hän tietää, ettei menestys tule ilmaiseksi. Hän on seurannut Ryti-Tytön valmistaumista kuningatarkilpailuihin läheltä. Hevosen valmentaja Olli-Matti Porola on pitkän ajan tuttu ja ohjastaja Jonny Länsimäki vielä läheisempi: oma mies.

"Tänään Costello-paita maksaa 200 euroa, huomenna 400 e"

Myös Uudeltamaalta Rovaniemelle matkanneet Costello-fanit hehkuttivat maisemia. Varmasti iloisemmaksi ilmeen veti oman suosikin suvereeni meno lauantaina.

Jos Costellon omistaja Ville Herttua on hieman vaatimaton ja varovainen menestyksestä, fanit eivät säästelleet mitään.

He olivat pukeutuneet suosikkioriinsa nimeä kantaviin paitoihin ja lippalakkeihin ja kantoivat isoa banderollia – yhdellä oli jopa Costello-korvakorut.

He olivat jo ennen 2 100 metrin lähtöä varmoja voitosta.

–Erittäin varmoja. Viime vuonna se oli jo niin lähellä, Suvi Ollikainen sanoi juuri ennen lähtöä.

–Tänään saat Costellon paidan 200 eurolla. Huomenna sen hinta on 400 euroa, Juha Viita vitsaili vieressä.

Heille Costello on tuttu hevonen jo varsasta saakka. Herttua on myös tuttu mies, joka käy kengittämässä Vesikansan hevosystävien hevoset.

–En minä ainakaan olisi lähtenyt tänne saakka, jos Costello ei olisi mukana, Susanne Revonlahti toteaa.

Jos Costello sunnuntaina pitää pintansa, voi olla aihetta isoon ja pitkään juhlaan. Siinä tapauksessa maanantaillekin suunniteltu kotiinlähtö voi siirtyä.

Loppuruuhkassa tarvittiin poliisia

Kisan avauspäivän järjestelyt menivät ainakin ensitietojen mukaan erittäin hyvin. Pahoja jonoja ei syntynyt kuin jäätelökioskille ja lopussa busseille.

–Erittäin mallikkaasti järjestetty tapahtuma, kehuu komisario Marko Hiltula.

Poliisille riitti, että oli paikan päällä.

–Ainoastaan lopussa piti auttaa järjestäjiä, kun bussien lastauksessa syntyi ruuhkaa.

Henna Virkkunen antoi tunnustusta järjestelyille.

–Tämä on vaativa tapahtuma järjestää. Tapahtumien järjestämisessä on niin pitkä väli, että tekijät ehtivät vaihtua, hän totesi viitaten 14 vuoden taukoon kuninkuusravien järjestämisessä Rovaniemellä.

Kilpailujen vetäjä Matti Rajaharju myönsikin, että kilpailun järjestäminen on ollut kolme kertaa vaikeampaa kuin viimeksi. Monet vaatimukset ovat vuosien varrella koventuneet.

Yleisön edessä hän herkistyi. Silmissä oli varmasti hikipisaroita.

–Työ ei ole ollut turhaa. Kiitos, että olette täällä, pian 70 vuotta täyttävä Rajaharju sanoi ihmismassan edessä.

Sunnuntaille odotetaan jopa enemmän katsojia kuin lauantaille. Kaksipäiväisellä tapahtumalla on vielä hyvät mahdollisuudet päästä yhteensä 50 000 kävijään.

Vesa-Pekka Hiltunen
Europarlamentaarikko Henna Virkkunen on kahden suomenhevosen omistaja. Tammasta ei tule ravuria, mutta orivarsasta Matteus Kevättömästä voi jotain tullakin. Tärkeintä omissa hevosissa on se, että hän on osaltaan pitämässä yllä hälyttävän pieneksi kutistunutta suomenhevoskantaa.

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen on kahden suomenhevosen omistaja. Tammasta ei tule ravuria, mutta orivarsasta Matteus Kevättömästä voi jotain tullakin. Tärkeintä omissa hevosissa on se, että hän on osaltaan pitämässä yllä hälyttävän pieneksi kutistunutta suomenhevoskantaa.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Se on kyllä totta, että Mäntyvaara on puitteiltaan erinomainen. Itse tulin vasta kuningatarlähtöön, eikä ollut mitään vaikeutta löytää hyvää paikkaa. Vetäisi varmasti 10’000 katsojaa lisää ja ylikin.

    Todella iso merkitys kaiken sujumiselle hyvin, että tilaa on riittävästi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös