STTPariisi

Ranska repesi riemuun sunnuntai-iltana. Väki kansoitti kadut, tööttäili autojensa torvia ja heilutti trikoloreita, kun Ranskan jalkapallomaajoukkue vei maailmanmestaruuden Venäjällä.

Luvassa oli valtava ja pitkäkestoinen juhla. Hurraa-huudot raikuivat kautta maan jokaisen neljän Kroatian verkkoon uponneen maalin myötä.

Loppuottelun 4–2-voitto tekee nuoren maajoukkueen pelaajista kansallissankareita. Ranskan ainoa aiempi mestaruus on vuodelta 2018.

Hurmioituneinta meininki oli Eiffel-tornin läheisyyden fanialueella. Noin 90  000 ihmistä pakkautui seuraamaan finaalia valtavalta näytöltä.

Champs Elysees -katu täyttyi juhlijoista jo ennen kuin erotuomari vihelsi loppuottelun päättyneeksi. Notre Damen katedraalin kellot soivat mestaruuden merkiksi heti ottelun päätyttyä.

Turvallisuus on monen mielessä. Kolmen vuoden aikana ääriliikkeet ovat surmanneet hyökkäyksissään noin 250 ihmistä. Ranska on valjastanut 110  000 poliisia tai muuta turvahenkilöstön edustajaa ympäri maan varmistamaan viikonlopun turvallisuutta. Pariisissa liikenne Champs Elysees'n ympärillä on estetty


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös