Jenni Heinikoski

Pyörätuolitanssin Dutch Open kilpailtiin Hollannin Cuijkissa. Jokakeväinen Dansspektakel järjestettiin jo 29. kerran, ja siihen osallistui noin 150 tanssijaa 25 eri maasta. Suomesta kilpaili seitsemän paria debytant-, amatööri-, seniori- ja IPC-luokissa.

Suomalaiset saavuttivat kultaa, hopeaa, pronssia ja monta finaalipaikkaa. Pohjois-Suomesta debytant duossa tanssi kaksi paria: Seppo Mertala - Heidi Hamari-Martimo Iistä ja Haukiputaalta sekä Pirjo Pappila - Kaisa Ojala Oulusta.

Mertala ja Hamari-Martimo voittivat duo2-luokassa pääsiäislauantaina kultaa ja pari Pappila - Ojala oli duo1-luokassa finaalin kuudes. Sunnuntaina kumpikin debytant-pari viimeisteli hienon kisatuloksensa pronssimitalilla.

Pohjoisen pyörätuolitanssijat kunnostautuivat myös singletanssissa. Simolaislähtöinen Hamari-Martimo voitti kultaa, Mertala hopeaa ja Pappila pronssia sekä freestylessä kultaa.

Kahden pyörätuolinkäyttäjän muodostamaa paria sanotaan duoksi. Kun toinen on pystytanssija, on kyse combiparista. Singlessä tanssitaan yksin. Pyörätuolitanssijat luokitellaan myös ylävartalon toimintakyvyn mukaan luokkiin 1 ja 2.

Suomalaisten 27-henkisessä joukkueessa oli henkilökohtaisten avustajien lisäksi mukana myös valmentaja ja entinen kilpatanssija Markku Keränen Stepping Outista Oulusta.

– Kokemus oli ikimuistoinen, kun suomalaiset lauloivat isänmaan kunniaksi Maamme-laulua koko joukkueen voimalla, Hamari-Martimo kertoo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös