Jääkiekko

Päävalmentaja Lauri Marjamäki uskoo työmäärän kääntävän Latvia-ottelun Suomelle

HENRIK MONTGOMERY
Päävalmentaja Lauri Marjamäki uskoo työmäärän kääntävän Latvia-ottelun Suomelle

Marjamäki ennakoi, että jään pehmeneminen voi tuottaa vaikeuksia illan pelissä.

STTHerning

Suomen täytyy pelata kärsivällisesti jääkiekon MM-turnauksen toisessa ottelussaan Latviaa vastaan, vaatii Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki.

–  Haluan nähdä intohimoisen ja intensiteettiä täynnä olevan leijonalauman, joka työmäärällään uskoo siihen, että ennemmin tai myöhemmin se peli kääntyy. Kärsivällisyyttä tarvitaan.

Suomi avasi MM-kisat voittamalla eilen ensimmäisessä ottelussaan Etelä-Korean 8–1. Latvia väänsi 3–2-jatkoaikavoiton Norjasta, vaikka oli ensimmäisen erän jälkeen tappiolla 0–2.

–  Kovalla tunteella pelaava Latvia käänsi viimeisessä erässä pelin tasoihin ja haki voiton. Siihen pitää pystyä vastaamaan ja olla valmis peliin. Ja muistaa, että se kestää 60 minuuttia, ja työmäärän kautta se kääntyy meille. Voita kolmen metrin kamppailut, on mahdollisuus voittaa silloin 60 metrin peli. Ihan tämmöisiä yksinkertaisia asioita, Marjamäki selvitti.

Eilen Herningin peliareenaan jää pehmeni iltaa kohti, ja Marjamäki ennakoi, että sama ongelma on edessä tänä iltana, kun aurinko porottaa korkealta Herningissä.

–  Lämpöä on pihalla ja eilenkin jää meni heikkoon kuntoon. Nyt se voi olla iltapeleissä aikamoista puuroa, että varmaan keskialueen ylittäminen on tärkeää hoitaa simppelisti ja fiksusti.

Suomen joukkue on rekisteröinyt 12 hyökkääjää, seitsemän puolustajaa ja kaksi maalivahtia. Ovi on siten yhä raollaan NHL:ään, jossa Nashville Predatorsin maalivahdit Pekka Rinne ja Juuse Saros sekä Pittsburgh Penguinsin puolustaja Olli Määttä ovat yhden tappion päässä kautensa päättymisestä.

–  Täällä ajatukset ovat tässä joukkueessa. Katsotaan sitten, jos siellä jotain tapahtuu, että tarviiko meidän miettiä niitä, mutta nyt ei ole siihen suuntaan ollut minkäänlaista ajatusta. Illan peli on tärkein, Marjamäki sanoi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös