olympialaiset

Olympialaisten miesten jääkiekkopelit alkoivat kahdella sensaatiovoitolla – yllätysratkaisija antoi shokkihoitoa Venäjän olympiaurheilijoille

Olympialaisten miesten jääkiekkopelit alkoivat kahdella sensaatiovoitolla – yllätysratkaisija antoi shokkihoitoa Venäjän olympiaurheilijoille

Slovakia juhlisti avauspelinsä voittoa riehakkaasti.

Lauri LehtinenAamulehti

Pyeongchangin talviolympialaisten miesten jääkiekko alkoi keskiviikkona kahdella jymy-yllätyksellä.

Piskuinen Slovenia päihitti turnauksen avauspelissä Yhdysvallat 3–2 (0–1, 0–1, 2–0, 1–0) jatkoajan jälkeen. Jenkit johtivat kahden erän jälkeen 2–0 Jordan Greenwayn ja Jokerit-hyökkääjä Brian O'Neillin osumilla.

Slovenia ei luovuttanut. Altavastaajan asemassa olleen maan tähtipelaaja Jan Mursak tasoitti ottelun 2–2:een ajassa 58.23. O'Neillin tavoin Helsingin Jokereita edustava Ryan Zapolski joutui antautumaan.

Mursak nousi todelliseksi sankariksi tekemällä tasoituksen lisäksi myös voitto-osuman jatkoajalla. Jatkoaika ehti vanheta vain 38 sekuntia.

Mursak, joukkueen 30-vuotias kapteeni, siirtyi kesken kuluvan kauden Frölundaan Ruotsin SHL:ään ja on tehnyt suurseuralle yhdeksään peliin tehot 5+4=9. Hyökkääjällä on tilillään 46 NHL-ottelua Detroit Red Wingsissä ja useampi kausi KHL:ssä.

Näin painui voitto-osuma Venäjän olympiaurheilijoiden maalivahdin Vasili Koshetshkinin selän taakse.

Näin painui voitto-osuma Venäjän olympiaurheilijoiden maalivahdin Vasili Koshetshkinin selän taakse.

Päivän toinen kova tulos saatiin, kun Slovakia kukisti turnauksen ylivoimaisen mestarisuosikin Venäjän olympiaurheilijat 3–2 (2–2, 0–0, 1–0).

Kuten Slovenian ja Yhdysvaltojenkin kamppailussa, ennakkosuosikki johti ottelua avauserässä jo 2–0. Ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, kun Slovakia sai ylivoiman. Puolustaja Peter Ceresnak laukoi viivasta 3–2-voittomaalin, eikä Venäjän olympiaurheilijat enää onnistunut tasoittamaan slovakialaisten pelattua loppuhetkillä todella uhrautuvasti.

Ceresnak ei varsinaisesti ollut pelin todennäköisimpiä ratkaisijoita. Isokokoinen puolustaja on New York Rangersin kuudennen kierroksen varaus, mutta on pelannut ammattilaisuransa kuusi kautta Slovakian ja Tshekin pääsarjoissa. Hän on tehnyt HK Dukla Trencinin, HK Orange 20:n, HC Vitkovicen ja HC Plzenin paidoissa 274 ottelussa yhteensä 10 maalia, joten ratkaisuosumien teko ei ole hänelle jokapäiväistä.

Kenties Ceresnakin voitto-osuma kuvastaa hyvin tämän olympiaturnauksen miesten kiekkopelien hienoutta. Uusia ja tuntemattomia sankareita nousee esiin tulevien viikkojen aikana.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös