Liperin Hiihtoseuran Krista Niiranen ei ole pukenut numerolappua kesällä rintaansa kahteen vuoteen, mutta lauantaina kääntyi uusi sivu. Suomen naisten hiihtokärkeen kuuluva Niiranen tuli mukaan ensimmäisen kerran Rovaniemellä järjestettyyn Kirkkolammen kevätjuoksuun ja oli selvästi nopein nainen reilun kolmen kilometrin reitillä.

Rovaniemen Lapin Reetta Piirainen jäi puoli minuuttia ja OH:n Henna Kallunki hieman enemmän. 21-vuotias Niiranen hiillosti myös miehiä, sillä ennen häntä ehtivät maaliin vain Paimion Urheilijoita edustava ex-rovaniemeläinen Ville Haahti, Lapin Lukon Arvi Hyvönen sekä 15-vuotiaiden maastomestariksi juossut Lapin Lukon Topias Kontio. Kisan nopein mieskin linkittyy hiihtoon, sillä 25-vuotias Ville Haahti on isänsä Pentin suksenjäljissä mukana hiihtomaajoukkueen huoltoryhmässä.

Lapin yliopistossa kaksi vuotta oikeustiedettä opiskellut Krista Niiranen oli pääosin tyytyväinen päättyneeseen hiihtotalveen. Kolme sijoitusta kärkikymmenikköön naisten SM-kisoissa kertoi, ettei ainakaan takapakkia ole tullut.

– En tullut kuitenkaan valituksi haastajien valmennusryhmään, joten katsotaan mikä on tilanne uuden akatemiaryhmän kanssa, johon haku on parhaillaan menossa.

Valmennusasiat ovat muutenkin auki. Tomi-Pekka Riihivuori on vastannut valmennuksesta viime vuodet, mutta toistaiseksi ei jatkosta ole sovittu mitään.

Niirasella on palava halu satsata hiihtoon vielä nykyistä enemmän.

– Opiskelut ovat hyvin aikataulussa, mutta nyt ajatuksissa on keventää tahtia ja suunnata lisää voimia ja aikaa hiihtoon.

Lauantain juoksukisa kävi Niiraselle hyvästä harjoituksesta, kun hiihtäjien lomaviikot ovat jo takana. Hän ehti piipahtaa myös Ounasrasteilla helatorstaina. Suunnistus on Niirasen mieluisa kesätreeni. Juuri nyt hän odottaa kesäkuun Venlojen viestiä Paimiossa.

– Jossakin Kalevan Rastin joukkueessa olen varmasti mukana.

Noin kilometrin mittainen Kirkkolammen lenkki osoittautui mainioksi kisapaikaksi kevätjuoksulle. Kisoilla oli statuksena myös Lapin ja Länsi-Pohjan piirien sisuikäisten maastomestaruudet. Junioreista väläytti mm. Lapin Lukon Emilia Irvankoski, joka oli 13-vuotiaiden reilun 2 km:n kisassa nopeampi kuin poikien vastaava voittaja, Pohjan Koiton Joakim Aikioniemi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös