Annimari Korte sai kutsun mannertenväliseen taistoon – "Tämä on isoin saavutus urallani"

Valinta muuttaa Kortteen harjoitusjaksorytmitystä.

Heikki Saukkomaa
Annimari Korte (vas.) on ollut tänä kesänä Euroopan toiseksi nopein.

Annimari Korte (vas.) on ollut tänä kesänä Euroopan toiseksi nopein.

Ville Hyötylä

Aitajuoksija Annimari Korte sai Kansainväliseltä yleisurheiluliitolta (IAAF) virallisen kutsun 100 metrin aitoihin Euroopan joukkueessa Eurooppa–Yhdysvallat-otteluun, Urheiluliitto tiedotti. Kilpailu käydään Valko-Venäjän Minskissä 9.–10. syyskuuta.

– Ihan mahtavaa. Tämä on isoin saavutus minun urallani, kun vain Euroopan parhaat valitaan, Korte sanoi.

Valinnan vahvistuminen tarkoitti, että Kortteella käynnistyi saman tien harjoitusjakso.

– Eurooppa–Yhdysvallat-ottelun takia muutettiin Dohan MM-kisoihin valmistautumista, ja tehdään nyt harjoitusjakso, että voin sitten juosta hyvin Minskissä. Se kisa on luonnollisesti myös hyvää valmistautumista Dohan MM-kisoihin, Korte sanoo.

Korte riemuitsi valinnasta myös Twitter-sivustollaan .

– Oman maan edustaminen on aina kunnia, ja maanosan edustaminen vielä ihan toisella tasolla, Korte kirjoitti.

Euroopan joukkueeseen valitaan EM-joukkuekilpailusta Superliigan lajivoittaja ja loput kolme Euroopan tilaston perusteella. Korte on Valko-Venäjän Elvira Hermanin jälkeen Euroopan tilastossa toisena SE-ajalla 12,72.

Herman voitti hiljattain Gävlessä 22-vuotiaiden EM-kisojen 100 metrin aidat Euroopan tilaston kärkiajalla 12,70. EM-joukkuekilpailun Superliigassa lajivoiton vei Italian Luminosa Bogliolo.

Tilastojen perusteella Euroopan pika-aiturijoukkueeseen kurottaa myös Puolan Karolina Kołeczek, joka on tällä kaudella juossut 12,75.

Eurooppa ja USA kohtaavat Minskin Dinamo-stadionilla, joka vetää 22 000 katsojaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös