Kaisa Mäkäräinen ideoi lahjan presidenttiparin vauvalle! Jopa parisataa ihmistä voi innostua neulomaan

Joukkue neuloo kahdessa olympiakylässä neliöitä, jotka yhdistetään kisojen lopussa peitoksi.

Pasi Liesimaa
Kaisa Mäkäräinen ideoi lahjan presidenttiparin vauvalle! Jopa parisataa ihmistä voi innostua neulomaan

Antti Koskisella (vas.), Roope Tonterilla ja Eetu Nousiaisella oli hymy herkässä, kun puhe oli peiton neulomisesta Suomen presidenttiparin vauvalle.

Yrjö Kares

Naisten ampumahiihdon suomalaistähti Kaisa Mäkäräinen on ideoinut peiton neulomista olympiajoukkueen lahjaksi Suomen presidenttiparin vauvalle.

STT:n välittämän uutisen mukaan on mahdollista, että lähes kaikki Suomen olympiajoukkueen parisataa jäsentä innostuvat kokeilemaan neulomista.

Suomen olympiajoukkueen varajohtajan Leena Paavolaisen mukaan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion poikavauva voi saada peiton joukkueen tulojuhlassa 26. helmikuuta, jos Niinistö voi silloin olla paikalla.

Neulotut neliöt yhteen

Joukkueen kahdessa olympiakylässä neulomat tai murrealueesta riippuen kutomat neliöit yhdistetään kisojen lopussa peitoksi.

Neulomisesta tuli STT:n mukaan joukkueen yhteinen vapaa-ajan virike jo neljä vuotta sitten Sotshin olympiakisoissa. Urheilijoiden silloin kolmessa olympiakylässä neulomat villahuivi yhdistettiin 2016 Riossa tehtyyn uuteen osaan.

–Kutominen on perinteistä Suomessa, melkein kaikki osaavat kutoa hyvän koulujärjestelmän ansiosta, joukkueen urheilupsykologi Hannaleena Ronkainen muistutti koulujen "rättikässän" merkityksestä.

Tiedotustilaisuus peitosta on varmasti Suomen olympiahistorian erikoisimpia tiedotustilaisuuksia. Se pidettiin pääosin englanniksi, koska projekti herättää kansainvälistä huomiota.

Urheilupsykologin näkökulmasta käsillä tekeminen rentouttaa urheilijoita, ja projekti yhdistää joukkuetta.

–Toivottavasti kaikki ainakin kokeilevat, joukkueen ilmapiiriä välittömäksi kuvannut Ronkainen sanoi.

Vain miehet neuloivat

Joukkue rikkoi tilaisuudessa myös perinteisiä sukupuolirajoja, sillä taitojaan esittelivät vain miehet.

Uutisen mukaan asialla olivat lumilautailija Roope Tonteri, Sotshissa jo käsitöillään vastustajia hätkäyttänyt Antti Koskinen ja mäkihyppääjä Eetu Nousiainen.

–Tämä on hyvä tapa pitää mieli kevyenä ennen starttia. Ei se haittaa, jos minulle naureskellaan, valmentajaksi siirtynyt Koskinen sanoi.

Nousiaisella oppimisprosessi

Viimeksi kuudesluokkalaisena kutonut Nousiainen pääsi neulomisessa uudelleen alkuun hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen opastuksella.

–Tein ensin pari neliötä, mutta sitten kyllästyin. Nyt on syntymässä oma huivi, Nousiainen kertoi.

Lumilajien kylässä suomalaisia kutojia on useita, ja rannikolla Gangneungissa ainakin naisten jääkiekkomaajoukkueen jäsenet ovat kutoneet. Sotshissa nähtiin Ronkaisen mukaan myös Teemu Selänteenkin kutovan.


Kommentit (1)

  • Ammuskelija

    Hyvä Kaisa! Kutsu linnaan tulee kutienkin vasta jonkinvärisestä mitalista! 🙂

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös