Jängällä jytisee taas

Markku Saukko

Mikä peli? PS Kemi Kings – Rovaniemen Palloseura, Veikkausliigan ottelu Sauvosaaren kentällä torstaina 29.6. klo 18.30

Asetelma? Kauden toinen ”Jänkhäderby”, johon lähdetään erittäin tasaisista asetelmista. Palloseura Kemin viiden ottelun tappioton putki päättyi niukkaan 1-0 tappioon maanantaina Seinäjoella. Kingsien kunto on siis edelleen hyvä. RoPS voitti hyvän toisen puoliajan ansiosta Ilveksen, vaikka otti avauspuoliajan pahasti vastaan. Oma pallollinen peli oli pahasti hukassa, ja harhasyöttöjen määrä valtava. RoPS on ailahtelevainen edelleen otteluiden sisälläkin.

Sarjataulukossa joukkueet ovat tasapisteissä, mutta PS Kemi on edellä reilusti paremman maalieronsa turvin. PS Kemi on ollut Sauvosaaressa kova, ja taas RoPSin vierassaldo on ollut surkea. Toki taistelu Lapin hegemoniasta ei ole normaali vierasottelu. Kova otteluruuhka rasittaa joukkueita, ja kokoonpanoissa voidaan nähdä muutoksia. Esimerkiksi Jussi Aalto voi nousta Kemin avaukseen. Kokonaisuudessaan ensimmäistä kertaa modernien Lapin derbyjen historiassa PS Kemi lähtee otteluun niukkana ennakkosuosikkina.

Seuraa näitä!

PS Kemin Juuso Laitisesta on kehittynyt kelpo liigatoppari, vaikka talvikaudella näytti, että mies on täydellinen hutihankinta. Vieläkin Laitiselle tosin sattuu joskus hasardisyöttöjä omalla puolustusalueella. Laitinen on erinomainen avaamaan peliä ja etenkin pitkät ristipallot ovat miehen tavaramerkki. Kotkalaisen Peli-Karhujen kasvatin crossit löytävät usein ”Super-Kenny” Mansallyn ja pohjustavat Palloseuran todella vaarallisia hyökkäyksiä.

Miten RoPSin päävalmentaja Juha Malinen ryhmittää keskikentän? Saku Ylätupa pelasi heikosti Ilvestä vastaan, ja on turhan heiveröinen fyysiseen vääntöön pienellä ja vieläpä huonokuntoisella Sauvosaaren kentällä. Kymppipaikalla jatkanee Eetu Muinonen, joka ei ole huono valinta. Tuolle tontille ykkösvaihtoehto kuitenkin olisi Robert Taylor, joka menee hieman hukkaan laidalla. RoPS tarvitsisi ”Roopen” tulivoimaa keskisektorille. Muinonen hoitaa hyvin myös laiturin tontin. Anselmi Nurmela taisi pelata itsensä avauskokoonpanoon hyvällä toisella puoliajallaan Ilves-matsissa.

Vetääkö derby yleisöä Sauvosaaren lehtereille? Jos minkä, niin tämä pelin pitäisi kiinnostaa niin Kemissä kuin Rovaniemelläkin. Molemmilla paikkakunnilla yleisömäärät ovat olleet pettymys tällä kaudella. Alkaako yleisölukema ”Saukissa” kakkosella vai peräti kolmosella?

Oho! PS Kemi on tilastoja kovempi kotijoukkue. Se ei ole oikealla kotikentällään ”Saukissa” hävinnyt tällä kaudella kertaakaan, vaan tilillä on voitto ja kaksi tasuria. Tilastoa rasittavat kolme tappiota Karihaarassa ja pistejako Rovaniemellä. Karihaarassa kaatui toki SJK.

Poissaolot? PS Kemin Eduard Zean pelikunto on kysymysmerkki. RoPSin Lassi Järvenpää on telakalla.

Arvio? Paikallispeli on aina kiihkeä. Vaikka PS Kemi ei ole mikään pallonhallintajoukkue, joutuu se kotikentällään kontrolloimaan pelivälinettä. Se on vaikeaa RoPSin kovan prässin alla. Kun kotijoukkue saa prässin purettua, on sen tulivoima kova uhka rovaniemeläispuolustukselle. RoPS hakee ratkaisua vastaiskuilla. Lapin hegemonia ratkeaa niukasti Kingseille tai pisteet jaetaan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös