Jalkapallo

Jalkapallon Suomen cupin loppuottelun järjestyksenvalvonnasta vastannut Safetor: Kaasusumutinta jouduttiin käyttämään hätävarjeluna

Antti Salmensaari, STT

Turvallisuusyhtiö Safetor kertoo järjestyksenvalvojien käyttäneen kaasusumutetta hätävarjeluna jalkapallon Suomen cupin loppuottelussa lauantaina. Yritys vastasi Palloliiton turvallisuusyhteistyökumppanin alihankkijana tapahtuman järjestyksenvalvonnasta. Osa järjestyksenvalvojista käytti kaasusumutetta suojatakseen kentälle päässeitä kannattajia kiinniottaneita henkilöitä.

Safetor vastasi tiistain tiedotteellaan kritiikkiin, jota sumutteen käyttö herätti julkisuudessa. Loppuottelun 2–0-voittoa juhlineiden Ilves-kannattajien sosiaalisessa mediassa julkaiseman kuvamateriaalin perusteella näyttää, että sumutetta käytettiin myös katsomoon jääneisiin kannattajiin.

Ahvenanmaan poliisi on vastaanottanut tapahtumista kaksi sähköistä rikosilmoitusta.

Turvallisuusyhtiö noudatti ehdotonta käskyä

Safetorin tiedotteen mukaan ottelun järjestäjä oli antanut järjestyksenvalvojille ehdottoman käskyn estää kannattajia tulemasta kentälle. Safetorin mukaan kaasusumutinta ei käytetä pääsyn estämiseen, vaan kentälle pyrkivät kannattajat otetaan ensisijaisesti kiinni fyysistä voimaa käyttäen.

– Liiallinen voimankäyttö ei ole sallittua missään tilanteessa. Käytettävät voimakeinot on aina kyettävä määrittämään tilanteen vaatimalle tasolle, Safetorin toimitusjohtaja Tuomo Kamppinen sanoi tiedotteessa.

Tapahtuman riskitasoa nosti viranomaisilta saatu tieto kannattajien ottelua edeltävästä aggressiivisesta käytöksestä ja teräaseiden hallussapidosta. Poliisi otti jo ennen ottelua kiinni henkilöitä, joilla oli hallussaan teräaseita ja pyrotekniikkaa.

Poliisi ja Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ovat aloittaneet selvitykset lauantain tapahtumista. Myös Safetor tiedotti aloittaneensa omavalvontaprosessin, jonka päämääränä on kehittää yhtiön toimintaa ja varmistaa työntekijöiden soveltuvuus suorittaa heille annettuja tehtäviä.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    “Sumutetta jouduttiin käyttämään hätävarjeluna”

    Just joo 😀
    Katsokaa nyt noita videoita ja kuvia tapahtumasta..

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös