Jääkiekko

Antti Erkinjuntti puntaroi ensi kauden seuran huolella – "Ulkomaat ensisijainen vaihtoehto"

Rovaniemeläisen kausi Sveitsissä oli onnistunut, vaikka viime kauden seurasta ei jatkosopimusta irronnut.

Anna Muotka
Antti Erkinjuntti puntaroi ensi kauden seuran huolella – "Ulkomaat ensisijainen vaihtoehto"

Antti Erkinjuntti viettää kesän kotikaupungissaan Rovaniemellä. Heinäkuussa hän isännöi nimeään kantavaa jääkiekkoleiriä Lappi Areenalla ja Santasportissa.

Mikko Kinisjärvi

Antti Erkinjuntin kesäloma on jo periaatteessa ohi, vaikka kesä on vasta alkamaisillaan. Jääkiekkoammattilaisen omatoiminen harjoitusjakso on käynnissä jo seitsemättä viikkoa.

–Heti kauden päättymisen jälkeen tein reissun ulkomaille ja se riitti minulle. Tampereella pitää vielä varmaan käydä, kun Koistisen Ville on pyytänyt sinne mökille, Erkinjuntti kertoo viime kauden seurakaverin kutsusta.

Lappi Areenan jäällä mies on käynyt viime viikosta lähtien ja sen lisäksi ohjelmassa on luonnollisesti erilaisia oheisharjoituksia.

–Sellaisella kolmen jään viikkotahdilla mennään. Maanantaisin on Rollon Poikien pelit, mitkä ovat pyörineet kohta jo varmaan kymmenen vuotta.

Erkinjuntti kertoo, että tänä vuonna oheisharjoittelussa on panostettu aiempaa enemmän liikkuvuuteen.

–Jo nyt on jäällä huomannut, että uusi harjoitusohjelma on auttanut siihen.

Erkinjuntti, 32, kiekkoili viime kaudella ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan sarjassa. Sveitsin NLA-liigan SCL Tigersissa kausi oli henkilökohtaisesti onnistunut, vaikka olkapäävamma piti miehen sivussa 15 runkosarjan ottelusta.

–Olkapää on nyt ihan kunnossa. Se tietysti vähän harmittaa, että taklaus ei ollut puhdas, Erkinjuntti viittaa Bernin Marc Arcobellon taklaukseen mistä napsahti myös pelikieltoa.

RoKi-kasvatti oli Tigersin toiseksi paras pistemies runkosarjassa, vaikka pelejä jäi välistä loukkaantumisen vuoksi iso määrä. Pisteistä huolimatta seurajohto ei käyttänyt sopimuksessa ollutta optiota ensi kaudesta.

–Se oli kyllä pieni yllätys, etteivät he halunneet jatkoa, Erkinjuntti sanoo.

–Minulla oli joukkueen ylivoimaisesti kovin pistekeskiarvo, ja koko liigassakin pelasin kolmanneksi eniten laitahyökkääjistä ottelua kohti. Seura teki tällaisen ratkaisun, eikä se kuulu minulle sen enempää, Erkinjuntti jatkaa tyynesti.

Sveitsin vuodesta jäi kaikesta huolimatta positiiviset tunnelmat.

–Reissu oli kaikin puolin hyvä. Oli kiva nähdä uusi sarja ja Sveitsin liiga on hyvätasoinen.

Erkinjuntti kehuu erityisesti Sveitsin fanikulttuuria. Se on miehen mukaan "eri maailmasta" kotimaiseen Liigaan verrattuna.

–Meidänkin 6000 hengen hallissa yleisökeskiarvo oli 5700, vaikka joukkue on pienestä kylästä. Kausikortteja oli myyty yli 5000 ja siitä näkee sveitsiläisten fanaattisuuden jääkiekkoon.

Ensi kauden osalta määränpää ei ole vielä tiedossa. Uran jatkaminen ulkomailla on Erkinjuntin toiveissa.

–Ulkomaat on ensisijainen vaihtoehto, mutta voi kotimaan Liigakin olla vaihtoehto.

Sopimustarjouksia on Erkinjuntin mukaan pöydällä, mutta mies aikoo rauhassa puntaroida ensi kauden osoitteen.

–En ole asettanut sopimuksen tekemiseen mitään erityistä takarajaa. Pitää maltilla katsoa ja löytää itselle se paras vaihtoehto, hän kertoo.

Erkinjuntin uraa voi syystä kuvailla erittäin tasaiseksi. Miehen henkilökohtaiset pistemäärät ovat olleet käytännössä jatkuvasti 30-40 pisteen välissä runkosarjan osalta.

Toissa kaudella mies teki uransa parhaat runkosarjapisteet Pelicansissa, kun 46 ottelussa tehoja tuli peräti 9+32=41.

–Kaudet ovat aina raskaita ja pitkiä, ja on ihan kunnioitettavaa, että tulosta on pystynyt tekemään. Se on kuitenkin mielestäni vaikeinta tässä lajissa, Erkinjuntti toteaa.

–Olen kuitenkin hoitanut aina puolustusvelvoitteet ja pelaaminen on ollut kokonaisvaltaista, mies jatkaa.

Erkinjuntin vyöllä on jo useita A-maajoukkuekutsuja ja mies pelasi myös viime kaudella pelejä Leijona-paidassa.

MM-kisat ovat edelleen realistinen tavoite parina aiempana keväänä MM-leiriryhmässä loppumetreille asti olleelle rovaniemeläiselle.

–Kyllä MM-kisat ovat ilman muuta vielä tavoitteena, ja pari kertaa kisapaikka on ollut jo lähellä, mies toteaa.

Antti Erkinjuntti

32-vuotias rovaniemeläinen jääkiekkoilija.

Edusti viime kaudella Sveitsin pääsarjan SCL Tigersia. Pelasi runkosarjassa 35 ottelua tehopistein 6+23=29.

Ura SM-liigassa: Runkosarjassa 538 ottelua: 92 maalia ja 220 syöttöä= 312 pistettä. Pudotuspeleissä 94 ottelua: 15+29=44 pistettä.

Mitalit: 1 SM-kulta ja 3 SM-hopeaa.

Seurat SM-liigassa: TPS, Tappara ja Lahden Pelicans. Oli Pelicansissa joukkueen kapteeni.

Pelasi yhden kauden Mestistä Kajaanin Hokissa ennen SM-liigaan siirtymistä. Teki 39 ottelussa 39 pistettä ja valittiin Mestiksen Vuoden tulokkaaksi.

Ennen Kajaaniin siirtymistä pelasi kaksi kautta Suomi-sarjaa RoKissa. Teki 66 ottelussa 87 pistettä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös