Viisi yhdysvaltalaissotilasta kateissa Japanissa sotilaslentokoneiden maahansyöksyn jäljiltä

STT, AFP Tokio

Japanissa etsitään viittä Yhdysvaltojen merijalkaväen sotilasta, jotka katosivat kahden sotilaslentokoneen syöksyttyä mereen Japanin edustalla. Japanin puolustusministeri kertoi pelastusoperaatiosta torstaina.

Yksi sotilas on saatu pelastettua ja hänen tilansa kerrotaan olevan vakaa. Toinenkin sotilas on löytynyt Japanin asevoimien mukaan, mutta hänen tilastaan ei ole tietoa. 

Merisotilaat olivat suorittamassa normaalia harjoitustaan onnettomuuden sattuessa. Onnettomuus tapahtui ilmeisesti tankkauksen yhteydessä. Turman syystä ei ollut heti tietoa.

Tankkauskoneessa oli viisi henkeä, hävittäjässä kaksi. Pelastettu henkilö oli ollut hävittäjässä.

Koneet syöksyivät mereen noin 100 kilometriä Muroton niemeltä Lounais-Japanissa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös