Viimeisen jutun käsittely alkoi entisen Jugoslavian sotarikostuomioistuimessa

STTHaag

Entisen Jugoslavian sotarikostuomioistuin ICTY ryhtyi maanantaina käsittelemään viimeistä juttuaan.

Bosnian kroaattijohtaja Jadranko Prlic ja viisi muuta ovat valittaneet tuomioistaan, jotka ICTY langetti vuonna 2013. Prlic, 57, tuomittiin 25 vuodeksi vankeuteen sotarikoksista Bosnian sodan aikana 1990-luvulla. Prlicin ja viiden muun katsottiin syyllistyneen Bosnian muslimien murhiin ja karkotuksiin.

Alkuperäinen oikeudenkäynti oli ICTY:n historian laajin. Sen aikana kuultiin 326:ta todistajaa.

Oikeuden on määrä antaa ratkaisunsa valituksista marraskuussa. Samoihin aikoihin odotetaan tuomiota sotarikoksista syytetylle serbikenraali Ratko Mladicille, 74.

Tuomiot tulevat olemaan viimeisiä, joita vuonna 1993 perustettu ICTY antaa ennen kuin sen mandaatti päättyy marraskuun lopussa.

http://www.icty.org/en/press/appeal-hearing-in-the%C2%A0prli%C4%87%C2%A0et-al-case-to-begin-on%C2%A020-march-2017 http://www.icty.org/en/press/un-security-council-unanimously-adopts-final-extension-of-judges%E2%80%99-mandates


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös