Venäjä valmistautuu eristäytymään internetistä – kiistelty laki eteni duumassa

STT, AFP

Venäjän duuma tuki tiistaina ensimmäisessä käsittelyssä lakiesitystä, jolla maa valmistautuu katkaisemaan nettiyhteydet ulkomaisiin palvelimiin.

Virallisesti lakia ajetaan, jotta Venäjä voisi suojautua Yhdysvaltojen kyberhyökkäykseltä. Lain laatijoiden mukaan kykyä eristäytyä muusta internetistä tarvitaan Yhdysvaltojen uuden kyberturvallisuusstrategian vuoksi. Strategian mukaan Yhdysvallat vastaa kyberhyökkäyksiin vastaisuudessa sekä puolustautumalla että vastahyökkäyksin.

Arvostelijoiden mukaan uudella nettilailla pyritään myös lisäämään nettisensuuria.

Pienpuolueiden edustajien mukaan lakiesitys on myös huonosti kirjoitettu. Sen laatijat eivät pystyneet duuman kuulemisessa arvioimaan mekanismin hintaa eivätkä perustelemaan, mitä uhkia vastaan ja miten mekanismi toimisi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös