Venäjä aloittanut Barentsinmerellä valtavan sotaharjoituksen - Norjalle ei ilmoitettu harjoituksesta etukäteen

MARK R. CRISTINO
Venäjä aloittanut Barentsinmerellä valtavan sotaharjoituksen - Norjalle ei ilmoitettu harjoituksesta etukäteen
STT

Venäjä on aloittanut Barentsinmerellä valtavan sotaharjoituksen, kertoo Barents Observer -julkaisu. Harjoitus kestää ensi viikon loppuun asti.

Venäjän Pohjoisen laivaston mukaan kyseessä on sen suurin harjoitus kymmeneen vuoteen. Harjoitukseen osallistuu 36 sota-alusta tukilaivoineen ja noin 20 ilma-alusta. Lisäksi Kuolan niemimaalla valmiudessa on 150 erilaista raketti- ja tykistöasejärjestelmää.

Pohjoinen laivasto on Venäjän neljästä laivastosta suurin. Sen päätukikohta on Severomorskissa.

Harjoituksen takia isoja alueita Barentsinmerellä on suljettu siviililaivoilta ja lentokoneilta.

Norjan armeijan tiedotuksesta kerrotaan Barents Observerille, että Norjalle ei ole kerrottu harjoituksesta. Norja kuitenkin tarkkailee tilannetta.

Barents Observerin sotaharjoitusuutisesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Yle.

Barents Observer on toimittajien omistama itsenäinen Barentsin alueesta ja Arktisesta alueesta kirjoittava verkkojulkaisu.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Yllätys.
    Venäjä kiinnittää kaikkien huomion jalkapallokisoihin ja tekee nyt tämmöisiä hommia

  • Köyhän miehen Kim

    MM-kisoja neukkutyyliin. Venäjä häviää tänään, ja tällä Putler yrittää hyydyttää hymyt jo etukäteen. Mutta ei auta. Naurettavampaa, pömpöösimpää ja turhempaa valtiota ei ole.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös