Turkissa kaivospomoille pitkiä vankeustuomioita tuhoisasta onnettomuudesta

STTIstanbul

Turkkilainen tuomioistuin on jakanut pitkiä vankeustuomioita vuonna 2014 tapahtuneesta tuhoisasta kaivosturmasta, kertoo uutistoimisto Anadolu.

Kaivoksen entinen toimitusjohtaja sai 15 vuoden tuomion turmasta, jossa kuoli 301 kaivosmiestä. Kaivosjohtaja ja kaivoksen tekninen johtaja tuomittiin yli 22 vuodekesi vankeuteen ja kaksi muuta vastuuhenkilöä lähes 19 vuodeksi vankeuteen.

Turkin historian pahimmaksi kaivosonnettomuudeksi sanottu turma tapahtui Somassa toukokuussa 2014. Se nostatti mielenosoituksia pääministeri Recep Tayyip Erdogania ja kaivosyhtiöitä vastaan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös