Trump uhkaa sulkea USA:n rahahanat palestiinalaisalueille

Trumpin Jerusalem-päätös pani kapuloita rattaisiin Lähi-idän rauhanpyrkimyksissä.

STTWashington

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on Twitterissä kyseenalaistanut Yhdysvaltojen palestiinalaisalueille maksamien tukien jatkon.

Trump kirjoittaa, että Yhdysvallat maksaa satoja miljoonia dollareita vuodessa saamatta kiitollisuutta tai kunnioitusta. Trump kysyy, miksi Yhdysvallat jatkaisi maksuja, kun palestiinalaiset eivät halua neuvotella rauhasta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Yhdysvallat tukee palestiinalaisalueita vuosittain yli 300 miljoonalla dollarilla eli yli 248 miljoonalla eurolla.

Joulukuussa palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas ilmoitti, etteivät palestiinalaiset hyväksy enää minkäänlaista Yhdysvaltain tekemää Lähi-idän rauhansuunnitelmaa. Trump raivostutti muslimimaailman tunnustamalla Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi joulukuun alkupuolella.

Trumpin Jerusalem-päätöstä on kritisoitu laajasti ja YK:n yleiskokous torjui päätöksen joulukuun loppupuolella. Trump uhkaili ennen äänestystä päätöslauselmaa kannattavia maita talousavun leikkauksilla. Trumpin päätöksen torjuvaa päätöslauselmaa kannatti 128 YK:n 193 jäsenmaasta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös