Trump ja Irakin pääministeri kokoustavat Isisin vastaisesta taistelusta

STT, AFPWashington

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapaa tänään Irakin pääministerin. Trump ja pääministeri Haider al-Abadi tapaavat Washingtonissa.

Johtajien odotetaan keskustelevan ponnisteluista äärijärjestö Isisiä vastaan Irakissa. Yhdysvallat on tukenut ilmaiskuin Irakin asevoimia, jotka yrittävät vallata Mosulin kaupunkia takaisin Isisiltä. Viime viikkoina Irakin joukot ovat saaneet kaupungissa merkittäviä voittoja.

Al-Abadi tapaa Yhdysvaltojen-vierailullaan myös varapresidentti Mike Pencen sekä ulkoministeri Rex Tillersonin. Keskiviikkona hän osallistuu Washingtonissa Isisiä vastustavan liittouman kokoukseen, jota Yhdysvallat isännöi. Liittoumaan kuuluu 68 maata.

Irakin ja Yhdysvaltojen välit kiristyivät tammikuussa, kun Trump julkaisi ensimmäisen version kohutusta matkustuskiellostaan. Siinä väliaikainen maahantulokielto asetettiin seitsemän muslimienemmistöisen maan kansalaisille, myös irakilaisille. Kuun alussa Trump julkisti kiellosta uuden version, josta Irak oli jätetty pois.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös