Saksan talous kasvoi odotettua enemmän

STT, AFPHelsinki

Saksan talous kasvoi viime vuonna 1,9 prosenttia, ilmenee liittovaltion tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Euroopan suurimman talouden kasvua vauhditti etenkin vankka kotimainen kulutus. Kasvua vauhdittivat myös valtion pakolaisten hoitoon ohjaamat varat.

Tilanne oli odotettua parempi, sillä Saksalle oli povattu noin 1,7 prosentin talouskasvua.

Saksan tilastokeskuksen mukaan yksityinen kulutus kasvoi kahdella prosentilla, ja valtion rahankäyttö kasvoi reilulla neljällä prosentilla.

Saksan talous porskuttaa nyt kovemmassa myötätuulessa kuin vuosiin. Viime vuonna talous kasvoi eniten sitten vuoden 2011, jolloin Saksan talous paisui 3,7 prosenttia.

Talouden kasvuvauhtia kuvaavat luvut voivat vielä tarkentua, kun viime vuoden viimeisen neljänneksen tiedot on varmistettu.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös