Saksan äänestysinto neljän vuoden takaisissa lukemissa

STTHelsinki/Berliini

Saksassa kansalaiset ovat käyneet uurnilla suunnilleen samaan tahtiin kuin edellisissä vaaleissa neljä vuotta sitten. Suomen aikaa kello 15:een mennessä äänestämässä oli käynyt 41,1 prosenttia äänioikeutetuista, kertoo Saksan keskusvaalilautakunta .

Vuonna 2013 äänestysvilkkaus oli vastaavaan aikaan iltapäivällä vain hiukan korkeampi, 41,4 prosenttia. Tuolloin vaalien lopulliseksi äänestysprosentiksi tuli 71,5.

Tilanne saattaa kuitenkin vielä muuttua, sillä Süddeutsche Zeitung -lehden mukaan useissa Saksan suurissa kaupungeissa oli äänestetty ainakin aamupäivällä vilkkaammin kuin neljä vuotta sitten. Esimerkiksi Bremenissä oli käynyt äänestämässä 27 prosenttia äänioikeutetuista eli kaksi prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisissä vaaleissa.

Saksan liittopäivävaalien äänestys päättyy kello 19 Suomen aikaa, minkä jälkeen luvassa on heti ovensuukyselyiden tuloksia.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös