Saksa pysyy Euroopan johtajana hallituskriisistä huolimatta

CLEMENS BILAN
Saksa pysyy Euroopan johtajana hallituskriisistä huolimatta
Annu MarjanenHelsinki

Saksan hallitusneuvottelujen kariutuminen ei murenna maan roolia Euroopan arvojohtajana, uskoo europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.).

– Kriisi Saksassa tulee olemaan väliaikainen. Ei EU tähän kaadu, Pietikäinen arvioi.

Liittokansleri Angela Merkelillä on ollut ratkaiseva rooli EU:n viime vuosien kriiseissä kuten pakolaispolitiikassa, Kreikan lainaneuvotteluissa ja Venäjä-suhteissa. Merkel on korostanut päätöksenteossa EU:n yhtenäisyyttä ja keskinäistä solidaarisuutta.

Myös presidentti Martti Ahtisaari luottaa siihen, että Saksa ottaa jatkossakin vastuuta Euroopan arvojohtajana. Ahtisaaren mukaan Saksan toimet pakolaiskriisin hoidossa ja talouskysymyksissä kuvaavat maan sitoutumista yhteisiin eurooppalaisiin ratkaisuihin.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tähdentää, että perusarvojen puolustaminen ei ole vain Saksan vastuulla vaan EU-maiden on otettava johtajuutta yhdessä.

– En vielä lähtisi huojuttamaan Merkelin asemaa.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Eu:niin tulisi kaatua välittömästi ja palautettava kaikille jäsenmaille itsenäisyys mikä on eu:niin myötä menetetty. Kunpa sodan aikana olisi keksitty rauhallinen tapa valloittaa Eurooppa Saksan vallan alle.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös