Räjähdys haavoitti 25:tä ihmistä Linköpingissä – poliisi ei epäile terrorismia

JEPPE GUSTAFSSON

Lea Peuhkuri, Reuters

Ruotsin Linköpingissä voimakas räjähdys on haavoittanut 25:tä ihmistä perjantaina. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Myös rakennuksia kärsi vauriota. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Räjähdyksen syy on epäselvä, mutta poliisi on aloittanut asiasta rikostutkinnan.

– Ei ole mitään, mikä osoittaisi siihen suuntaan, että räjähdys liittyisi terrorismiin, emme näe sitä, poliisin tiedottaja Åsa Willsund sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Uskomme, että räjähdys tapahtui ulkona.

Ruotsin yleisradion mukaan voimakas räjähdys rikkoi viisikerroksisessa asuinkerrostalossa ikkunoita ja parvekkeita. Lisäksi räjähdyksestä koitui vaurioita naapurirakennuksiin.

– Monet ihmiset soittivat (hätäkeskukseen) hyvin voimakkaasta räjähdyksestä. Suuri määrä ikkunoita rikkoutui, poliisin tiedottaja Björn Oberg sanoi Reutersin mukaan.

Poliisin mukaan tapahtumapaikka ja sitä ympäröivä alue on nyt eristetty.

Pontus Johansson, 21, asuu lähistön talossa ja sanoo olleensa suihkussa, kun hän kuuli voimakkaan pamauksen.

– Ensin en ajatellut sen olevan mitään pahaa, mutta sitten näin naapurin ikkunan rikkoutuneena, joten lähdin ulos ja näin kaaoksen, Johansson sanoi Reutersille.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös