Putin: Syyrian sisällissodan viimeiset vaiheet ovat käsillä

Assadin tavannut Putin keskusteli tilanteesta myös Trumpin kanssa.

Sotshi

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Syyrian sisällissota on päättymässä terroristien tappioon, kertoo Kreml.

Putin tapasi eilen Sotshissa Syyrian presidentin Bashar al-Assadin ja onnitteli tätä Syyrian saavutuksista terroristijärjestöjen vastaisessa taistelussa. Tänään Putin on keskustellut tapaamisen annista puhelimitse Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin kanssa.

Putinin mukaan sodan viimeiset vaiheet ovat käsillä.

–  Venäjän armeijan ansiosta Syyria valtiona on pelastettu. Syyrian tilanteen vakauttamiseksi on tehty paljon, Putin sanoi lausunnossa, joka julkaistiin Kremlin verkkosivuilla Putinin ja Al-Assadin tapaamisen jälkeen.

Al-Assad vastasi toteamalla Syyrian olevan valmis vuoropuheluun kaikkien niiden kanssa, joilla on ehdotus poliittisesta kompromissista.

Tapaamisen jälkeen Putin ilmoitti ottavansa Syyrian tilanteen puheeksi Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin kanssa.

Putinilla lisää keskusteluja huomenna

Huomenna Putin keskustelee Syyrian tilanteesta Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin ja Iranin presidentin Hasan Ruhanin kanssa. Venäjä, Turkki ja Iran ovat tiivistämässä yhteistyötään Syyrian sisällissodan lopettamiseksi, vaikka Venäjä ja Iran tukevat al-Assadia, kun taas Turkki on länsimaiden lailla ajanut tämän erottamista.

YK:n johdolla tapahtuvien Syyrian rauhanneuvotteluiden on määrä alkaa marraskuun 28. päivänä Genevessä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös