Pikkubussi ja kaivosyhtiön rekka kolaroivat Pohjois-Ruotsissa, kuusi kuoli - uhrit eivät Pohjoismaiden kansalaisia

Ruotsalaislehtien mukaan kuolleet olivat ulkomaalaisia.

Onnettomuus tapahtui Masugnsbyn ja Vittangin välisellä tiellä.

Onnettomuus tapahtui Masugnsbyn ja Vittangin välisellä tiellä.

STT, TT Tukholma

Kiirunassa Pohjois-Ruotsissa sattuneessa pikkubussin ja täysperävaunullisen rekan kolarissa kuoli kuusi ihmistä, vahvistaa Ruotsin poliisi.

Poliisi ei kerro alustavasti tunnistettujen kuolonuhrien kansalaisuutta, mutta kaikki uhrit olivat syntyneet 1990-luvulla ja lähtöisin Pohjoismaiden ulkopuolelta. Myöskään sitä ei kerrota, miksi he olivat Ruotsissa. Lopullisen tunnistamisen arvioidaan vievän aikaa.

Onnettomuus tapahtui hieman ennen aamukahta lauantaina maantiellä 395 Kiirunan kunnassa. Pikkubussi ja täysperävaunullinen rekka törmäsivät toisiinsa Kiirunassa Masugnsbynin (Masuuninkylä) luoteispuolella Vittangin (Vittanki) ja Pajalan välisellä tiellä.

Poliisilla ei ole vielä varmaa tietoa siitä, kumpi ajoneuvoista oli ajautunut vastaan tulevien kaistalle. Molemmat ajoneuvot vaurioituivat pahasti törmäyksessä.

Bussissa oli yhteensä seitsemän ihmistä, joista kuusi kuoli ja yksi kuljetettiin helikopterilla sairaalaan. Viranomaisten mukaan loukkaantunut selvisi kuitenkin lievin vammoin. Rekan kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa, mutta työnantajansa mukaan mies on pahasti järkyttynyt.

NSD kertoo, että paikallisten mukaan onnettomuuspaikalla sijaitseva mutka on vaarallinen ja siinä on tapahtunut lukuisia ulosajoja.

Edit klo 16.22: Korjattu kuorma-auto rekaksi

Klo 18.43: Juttua päivitetty kuolonuhrien kansalaisuuden osalta.


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Miten kevitsa liittyy tähän? . Tämmöinen voi tapahtua ihan missä vain, ja on tapahtunutkin vasta. Henkilöautolla lähdetään ohittamaan mitä hulluimmissa paikoissa.

  • Nimetön

    Tämä tapahtuu aikanaan myös Keivitsan kuljetusten takia. Kello käy….

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös