Pohjois-Korea sanoo avaavansa Koreoiden välisen niin kutsutun kuuman linjan

Etelä-Korea sanoi pitävänsä lupausta erittäin merkittävänä.

STTSoul

Pohjois-Korea sanoo avaavansa tänään uudelleen Koreoiden välisen niin kutsutun kuuman linjan eli keskusteluyhteyden. Asia tuli ilmi Pohjois-Korean televisiossa luetusta lausunnosta.

Eteläkorealaisen uutistoimisto Yonhapin mukaan Pohjois-Korean edustaja sanoi televisiolähetyksessä, että maat keskustelevat Pyeongchangin talviolympialaisista. Kuuma linja on määrä avata puoli yhdeksältä aamulla Suomen aikaa.

Etelä-Korea sanoi aamulla pitävänsä lupausta linjan avaamisesta "erittäin merkittävänä". Presidentin lehdistöedustajan mukaan kyseessä on tärkeä askel maiden välisen vuoropuhelun aloittamiseksi uudelleen.

Etelä-Korea ehdotti eilen rajanaapurilleen korkean tason neuvotteluiden järjestämistä ensi viikolla. Etelä-Korea kertoi toivovansa, että Koreoiden edustajat voisivat keskustella Panmunjomin raja-asemalla kasvotusten Pohjois-Korean mahdollisesta osallistumisesta talviolympialaisiin ja muista molempia maita kiinnostavista asioista.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un varoitti uudenvuodenviestissään, että ydinlaukaisunappi on aina hänen pöydällään. Toisaalta hän sanoi myös, että Pohjois-Korea saattaisi osallistua Etelä-Korean helmikuussa käytäviin talviolympialaisiin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös