Pikauutisia Pariisin tilanteesta ”Minä tuen poliisia”

STT STT, KOONNEET: PERTTI MATTILA JA JECATERINA MANTSINEN Helsinki, 21. 4.

Isis ilmoitti tehneensä Pariisin iskun

Äärijärjestö Isis on ilmoittanut tehneensä Pariisin iskun. Yksi poliisi kuoli ja kaksi haavoittui ampumisessa Pariisin keskustassa myöhään torstai-iltana.

Isis ilmoitti Amaq-propagandatoimistonsa kautta, että ampuja oli belgialainen ja Isisin taistelija.

Poliisit etsivät Pariisin ampujan mahdollisia kumppaneita, kertoi Ranskan sisäministeriön edustaja CNN:lle. Poliisi teki yöllä kotietsinnän Pariisin lähistöllä.

Reuters kertoo, että poliisi on antanut pidätysmääräyksen toisesta epäillystä.

Osa Champs-Elysees-katua suljettiin iskun jälkeen, ja poliisi on ohjeisti ihmisiä välttämään aluetta. (Lähde: AFP)

Vaalien piti huipentua Ranskassa - Osa presidenttiehdokkaista ei kampanjoi Pariisin iskun takia

Presidentinvaalikampanjoinnin oli määrä huipentua tänään Ranskassa, mutta osa ehdokkaista peruutti kampanjatilaisuutensa Pariisin torstai-iltaisen iskun takia. Äärioikeiston Marine Le Pen ja oikeiston Francois Fillon ilmoittivat keskeyttävänsä kampanjansa perjantaiksi pian hyökkäyksen jälkeen.

Gallupien kärjessä on ollut 39-vuotias Emmanuel Macron, mutta hänen kintereillään ovat Le Pen, Fillon ja laitavasemmiston Jean-Luc Melenchon. Neljä ehdokasta on historiallisen lähellä toisiaan, ja erot mahtuvat lähes virhemarginaaliin.

”Minä tuen poliisia” - Ranskalaiset osoittivat tukensa poliisille Twitterissä pian Pariisin iskun jälkeen

Ranskalaiset osoittivat tukensa poliisille yhteisöpalvelu Twitterissä pian Pariisin iskun jälkeen. Twitterissä levinnyt hashtag #JeSoutiensLaPolice tarkoittaa suomeksi ”minä tuen poliisia”.

Automaattiaseella ampunut mies avasi tulen poliisiautoa päin noin kello yhdeksän aikaan illalla paikallista aikaa. Ranskan sisäministeriön edustajan mukaan haavoittuneet poliisit eivät ole hengenvaarassa.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös