Orlyn lentokentän hyökkääjä oli päihtynyt

STT, AFPPariisi

Ranskassa Orlyn lentokentällä ammuttu mies oli alkoholin ja huumeiden vaikutuksen alaisena. Miehen ruumiista löytyi merkkejä sekä alkoholista että kannabiksesta ja kokaiinista.

39-vuotias ranskalainen Ziyed Ben Belgacem ammuttiin lauantaina sen jälkeen, kun hän yritti siepata sotilaan aseen lentokentällä. Orlyn kenttä suljettiin tapauksen vuoksi tunneiksi.

Poliisit ovat jatkaneet Belgacemin motiivien selvittelyä. Viranomaiset ovat kertoneet hänen ottaneen Koraanin mukaan lentokentälle ja puhuneen uskonnosta sotilaan kimppuun hyökättyään.

Belgacemin isän mukaan tapahtumasarja johtui päihteiden käytöstä eikä poika ollut islamisti. Isä sanoi radiohaastattelussa, ettei hänen poikansa koskaan rukoillut. Myös alkoholinkäyttö osoittaa isän mielestä, ettei tämä ollut radikalisoitunut.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös