Oikeus pakotti Pakistanin pääministerin eroamaan korruptioepäilyjen takia

SHAHZAIB AKBER
Oikeus pakotti Pakistanin pääministerin eroamaan korruptioepäilyjen takia

Opposition kannattajat iloitsivat pääministeri Nawaz Sharifian erottamisen johdosta.

STT

Pakistanin pääministeri joutuu eroamaan tehtävästään. Pakistanin korkein oikeus antoi perjantaina päätöksen, joka estää pääministeri Nawaz Sharifia toimimasta virassaan korruptiotutkinnan takia.

Oikeuden mukaan päätös estää Sharifia toimimasta parlamentin jäsenenä, jolloin hän ei voi jatkaa myöskään pääministerinä.

Tutkinta koskee Sharifin perheen omaisuutta. Vuonna 2015 vuodettujen, niin sanottujen Panama-paperien mukaan Sharifin lapsilla olisi kytköksiä veroparatiisiyhtiöihin. Sharif on kiistänyt, että mitään väärää olisi tehty.

Oikeus pyysi kansallista korruption vastaista virastoa jatkamaan Sharifia koskevien väitteiden tutkintaa. Sharifin puolueella ei ollut valmiina seuraajaa hänelle.

Yksikään Pakistanin pääministeri ei ole toistaiseksi istunut kauttaan loppuun.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös