40 ihmistä on kuollut kahteen moskeijaan tehdyissä iskuissa Uudessa-Seelannissa

Moskeijoihin iskettiin Christchurcin kaupungissa Uudessa-Seelannissa. Arviot kuolonuhrien määrästä vaihtelevat yhdeksästä useisiin kymmeniin.

Martin Hunter
Masjid Al Noor-moskeijan ulkopuolella nähtiin perjantaina lukuisia ambulansseja ja poliisiautoja Uudessa-Seelannissa. Poliisi on ottanut ampumisista epäiltynä kiinni neljä henkilöä.

Masjid Al Noor-moskeijan ulkopuolella nähtiin perjantaina lukuisia ambulansseja ja poliisiautoja Uudessa-Seelannissa. Poliisi on ottanut ampumisista epäiltynä kiinni neljä henkilöä.

Taneli Koponen

40 ihmistä on kuollut kahteen moskeijaan kohdistuneessa ampumisessa Uudessa-Seelannissa sijaitsevassa Christchurcin kaupungissa. Lisäksi 27 henkeä on haavoittunut. Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Arden vahvistaa kuolonuhrien määrän. Arden kuvaa ampumisia terrorismiksi.

Ampumisista kertovat uutistoimisto Reuters sekä sanomalehti The New Zealand Herald-verkkosivuillaan. Poliisi kertoo Facebookissa, että iskut kohdistuivat moskeijoihin Deans Avenuella ja Linwood Avenuella.

Poliisipäällikkö Mike Bushin mukaan neljä henkeä on pidätetty ampumisiin liittyen. Heistä kolme on miehiä ja yksi nainen. Poliisilla ei ole kuitenkaan varmuutta, että kaikki ampujat olisi saatu kiinni. Etsinnöissä on löytynyt myös omatekoisia räjähteitä. Iskut tapahtuvat perjantaina iltapäivällä paikallista aikaa.

Bush sanoi toimittajille olevansa tietoinen siitä, että videoaineistoa Al Noor Moskovan ampumisesta on julkaistu sosiaalisessa mediassa. Poliisi tekee hänen mukaansa kaikkensa saadakseen aineiston poistettua. The New Zealand Heraldin mukaan yksi ampujista on julkaissut manifestin.

Pääministeri Jacinda Ardern sanoi, että kyseessä on yksi Uuden-Seelannin historian synkimmistä päivistä.

40 ihmistä kuollut iskuissa kahteen moskeijaan Uudessa-Seelannissa – mitä hyökkäyksestä tiedetään?


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös