Lentoliikenne jatkuu Hong Kongissa, samoin kovat puheet terrorismista ja kaaoksesta

Mielenosoitusten vuoksi odotetaan edelleen mittavia lentojen peruutuksia. Hallinnon arvellaan mahdollisesti valmistelevan terrorismin vastaisten lakien käyttöönottoa.

Xinhua
Mielenosoittajien määrä Hong Kongin lentokentällä vähentyi tiistaina roimasti, ja jumiin jääneet matkustajat päässevät matkaan. Liikenteeseen odotetaan yhä mittavia häiriöitä.

Mielenosoittajien määrä Hong Kongin lentokentällä vähentyi tiistaina roimasti, ja jumiin jääneet matkustajat päässevät matkaan. Liikenteeseen odotetaan yhä mittavia häiriöitä.

Reuters Jokinen

Mielenosoitukset ovat saattaneet Hong Kongin paniikkiin ja kaaokseen, sanoo itsehallintoalueen hallintojohtaja Carrie Lam.

– Avoin, vapaa, suvaitsevainen ja taloudellisesti vakaa Hong Kong kärsii vakavia vaurioita. Palautuminen voi kestää pitkään, Lam totesi lehdistötilaisuudessa tiistaina.

Liikenne Hong Kongin lentokentällä on saanut uudelleen, joskin laajoja häiriöitä odotetaan edelleen. Maanantain peruutettiin satoja lentoja lentoterminaaleihin levinneiden mielenosoitusten vuoksi.

Terrorismin vastaiset lait käyttöön?

Hallintojohtaja Lamin mukaan mielenosoittajat ovat alkaneet osoittaa terrorismin merkkejä. Lamin eroa vaativat mielenosoittajat puolestaan väittävät poliisin käyttäneen voimakeinoja.

Kiinan mukaan mielenosoitukset ovat saavuttaneet kriittisen rajan.

– Mielenosoittajat ovat käyttäneet erittäin vaarallisia vällineitä hyökkäyksissä poliisia kohtaan, totesi Kiinan hallitusta Hong Kongissa edustava Yang Guang.

Myös hän käytti terrorismiin viittaavia ilmauksia.

Joidekin paikallisten lakiasiantijoiden mukaan hallinto saattaa valmistella terrorismin vastaisten lakien käyttöönottoa mielenosoitusten taltuttamiseksi.

– Pyydäbn kaikkia siirtämään erimielisyydet syrjään ja rauhoittumaan, katsomaan kaupunkiamme ja kotiamme. Haluammeko syöstä sen syvyyteen ja hajoavan kappaleiksi? Lam varoitti lehdistötilaisuudessa.

Lakiehdotuksesta demokratiavaatimuksiin

Kahden kuukauden ajan jatkuneet ja viime viikon aikana voimistuneet mielenosoitukset ovat johtaneet kriisiin, jota sanotaan Hong Kongin pahimmaksi vuosikymmeniin.

Mielenosoitukset alkoivat lakiehdotuksesta, joka olisi sallinut rikoksista syytettyjen siirrot Manner-Kiinaan. Ehdotus on sittemmin haudattu.

Nyt mielenosoituksissa vaaditaan laveammin lisää demokratiaa ja itsenäisempää asemaa emämaasta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös