Kuusi turistia kuoli rajuilmassa Kreikassa – uhrien joukossa ei suomalaisia

Reutersin mukaan yli 100 ihmistä loukkaantui. Suositulle loma-alueelle on julistettu hätätila.

ALEXANDROS VLACHOS
Kuusi ihmistä kuoli rajuilmassa suositussa kesälomakohteessa Pohjois-Kreikassa. Kuvituskuva.

Kuusi ihmistä kuoli rajuilmassa suositussa kesälomakohteessa Pohjois-Kreikassa. Kuvituskuva.

Ilkka Hemmilä

Kuusi turistia on kuollut äkillisessä myrskyssä suositussa kesälomakohteessa Halkidikin niemimaalla Pohjois-Kreikassa. Uhreista kaksi on Tsekin, kaksi Romanian ja kaksi Venäjän kansalaisia, kertoo Reuters. Uhreista kaksi oli lapsia.

Myrsky toi mukanaan rajuja tuulia, sateita ja rakeita. Se kaatoi puita ja vaurioitti rakennuksia. Kuolonuhrien ohella yli 100 ihmistä loukkaantui.

Äkillinen myrskysää on kreikkalaisviranomaisten mukaan erittäin epätyypillinen alueella vuodenaikaan nähden. Tyypillisesti alueen kesät ovat kuivia ja lämpimiä. Alkuviikon aikana lämpötilat ovat Kreikassa kohonneet yli 35 asteen, kertoo BBC.

– Koin ensimmäistä kertaa 25-vuotisen urani aikana jotain tällaista, monia loukkaantuneita hoitaneen sairaalan johtaja Athansios Kaltsas sanoi.

Silminnäkijän mukaan rajuilma kesti vain noin 20 minuutin ajan.

Alueelle on julistettu hätätila, ja paikalle on lähetetty yli 100 pelastustyöntekijää. Kansalaisten turvallisuudesta vastaava ministeri vierailee alueella tänään.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös