Itävallasta tulee EU:n puheenjohtajamaa – maahanmuuton vastustaminen liittokanslerin lempiteema

JULIEN WARNAND
Itävallasta tulee EU:n puheenjohtajamaa – maahanmuuton vastustaminen liittokanslerin lempiteema

Sebastian Kurz.

STTWien

Itävallan 31-vuotias liittokansleri Sebastian Kurz nousee EU:ssa keskeiseen rooliin sunnuntaina, kun Itävallasta tulee EU:n puheenjohtajamaa puoleksi vuodeksi. Kurzin odotetaan nostavan lempiteemansa eli maahanmuuton vastustamisen kautensa pääaiheeksi.

Keskustaoikeistolaista kansanpuoluetta edustava Kurz on joulukuusta asti hallinnut maata yhdessä äärioikeistolaisen vapauspuolueen kanssa. Toimiessaan ulkoministerinä vuonna 2016 Kurz sulki Itävallan rajat maahan Balkanin kautta pyrkiviltä turvapaikanhakijoilta, ja muistelee tätä saavutusta mielellään.

Kurz korostaa kannattavansa EU:ta, mutta vaatii, että sen pitää hajauttaa enemmän valtaa jäsenmaille. Vapauspuolue on siirtynyt Kurzin linjoille eikä enää vaadi eroa unionista.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös