Floridan kouluampuja oikeudessa  –  kiistely aselaeista kiihtyi jälleen

Epäillystä huolta pitänyt pariskunta ei havainnut merkkejä väkivaltaisista taipumuksista

MIKE STOCKER/ POOL
Floridan kouluampuja oikeudessa  –  kiistely aselaeista kiihtyi jälleen

Nikolas Cruz oikeudessa maanantaina.

STTWashington

Floridan epäilty kouluampuja esiintyi maanantaina ensimmäistä kertaa julkisuudessa sen jälkeen, kun hänet vangittiin viime torstaina. Lyhyessä oikeudenistunnossa käsiteltiin vain oikeusprosessiin liittyvä muotoseikka.

19-vuotiaan epäillään ampuneen 17 ihmistä kuoliaaksi viime viikon keskiviikkona laillisesti hankitulla automaattikiväärillä. Hän on tunnustanut teon. Hänet oli erotettu kurinpidollisista syistä koulusta, jossa ampuminen tapahtui.

Häneltä on evätty mahdollisuus päästä vapaaksi takuita vastaan.

Tuorein kouluampuminen on jälleen herättänyt Yhdysvalloissa kiistelyn aselakien tiukentamisesta. Ampumisesta selvinneet oppilaat ovat kritisoineet poliitikkojen reaktioita tapaukseen, kutsuen niitä "ällöttäviksi" ja "säälittäviksi".

Erityisen rankkaa arvostelua on herättänyt presidentti Donald Trumpin tviitti, jossa hän vieritti syytä tapauksesta liittovaltion poliisin FBI:n niskoille. FBI:n olisi Trumpin mukaan pitänyt kyetä huomaamaan ampujan aikeet.

–  Jotkut FBI:n edustajat olivat ensimmäisiä tapahtumapaikalla auttaen meitä pääsemään turvaan ja että Trump haluaa saattaa heidät huonoon valoon... Se ei ole hyväksyttävää, yksi ampumisesta selvinneistä sanoi CNN:llä.

Opiskelijat järjestivät maanantaina myös mielenilmauksen asiasta Valkoisen talon edustalla.

Maanantaina Valkoinen talo kertoi, että presidentti Trump tukisi republikaani- ja demokraattisenaattorien yhteistä esitystä, jonka tarkoitus on parantaa aseiden ostajien taustatarkastusten kansallista järjestelmää.

"Kattomme alla asui tämä hirviö, emmekä me tienneet"

Epäillystä huolta pitänyt pariskunta kertoi Sun Sentinel -lehden haastattelussa, ettei heillä ollut aavistustakaan nuoren miehen väkivaltaisista taipumuksista.

He kuvailivat miestä naiiviksi ja oudoksi. Pariskunnan mielestä tämä vaikutti yksinäiseltä, toivoi epätoivoisesti tyttöystävää ja oli lisäksi masentunut äitinsä kuolemasta.

Mies muutti pariskunnan luo marraskuun lopulla, kun hänen äitinsä kuoli.

–  Kattomme alla asui tämä hirviö, emmekä me tienneet. Emme nähneet hänestä tätä puolta, sanoo miehestä huolehtinut nainen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös