Dortmundin bussi-iskusta epäillyn motiivina taloudellinen hyöty, ei terrorismi

FRIEDEMANN VOGEL
Dortmundin bussi-iskusta epäillyn motiivina taloudellinen hyöty, ei terrorismi

Saksan syyttäjäviranomaisen mukaan bussin läheltä löytyi kirje, jossa ilmoittaudutaan iskun tekijäksi. Nyt on paljastunut, että motiivi ei ollut terrorismi.

TT, AFPBerliini

Saksassa poliisi on pidättänyt Dortmundin bussi-iskusta epäillyn miehen. Poliisin mukaan epäillyn motiivi on liittynyt taloudelliseen hyötyyn, ei terrorismiin. Poliisi kertoo, että kiinni otettu on 28-vuotias saksanvenäläinen mies.

Muun muassa saksalaislehti Süddeutsche Zeitung kertoo, että epäilty oli ostanut ennen iskua tukun jalkapallojoukkueen optiosopimuksia. Poliisin mukaan epäillyn tavoitteena oli tehdä tuhti tili romahduttamalla joukkueen osakkeen kurssi, jolloin optioiden arvo olisi noussut merkittävästi.

Dortmundin jalkapallojoukkueen linja-auto oli viime viikon tiistaina matkalla Mestarien liigan kotiotteluun, kun sen lähellä räjähti kolmesti. Joukkueen espanjalainen puolustaja Marc Bartra haavoittui iskussa ja joutui käsileikkaukseen. Lisäksi bussia saattanut poliisi sai vammoja räjähdyksen kovasta äänestä.

Metallinpaloja sisältäneet räjähteet oli todennäköisesti piilotettu pensasaitaan. Ne räjähtivät, kun bussi ajoi aidan ohitse.

Ei linkkiä terrorismiin

Tapahtumapaikalta löytyi kirjeitä, joissa iskua perusteltiin islamistisella motiivilla. Rikostutkijat kyseenalaistivat kuitenkin jo viime viikolla kirjeiden aitouden, sillä niiden yksityiskohdat olivat epätyypillisiä esimerkiksi äärijärjestö Isisille.

Saksalaisviranomainen vahvisti mediatiedot sanomalla, ettei Isis yleensä käy neuvotteluja kirjeitse.

http://www.sueddeutsche.de/panorama/dortmund-anschlag-auf-bvb-ermittler-nehmen-tatverdaechtigen-fest-1.3472366


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös