CNN:n toimittaja sai porttikiellon Valkoiseen taloon Trumpin lehdistötilaisuuden seurauksena

ERIK S. LESSER
Donald Trump ei ole tyytyväinen Jim Acostan (vas.) työhön. Hän haluaa, että CNN hankkiutuu toimittajasta eroon.

Donald Trump ei ole tyytyväinen Jim Acostan (vas.) työhön. Hän haluaa, että CNN hankkiutuu toimittajasta eroon.

Seppo Ylönen, Reuters

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin suhde mediaan ei ole helppo. Tämä kävi hyvin selväksi myöhään keskiviikkoiltana, kun Trump järjesti lehdistötilaisuuden kongressin välivaalien tiimoilta.

Tunnelma oli sähköistynyt koko puolitoistatuntisen tilaisuuden ajan, mutta erityisen kiihkeäksi se kävi, kun CNN-uutiskanavan toimittaja Jim Acosta yritti tivata Trumpilta vastauksia Keski-Amerikan siirtolaiskaravaanista.

– CNN:n pitäisi hävetä, kun se antaa sinun olla sen palveluksessa. Olet hävytön, kauhea ihminen, Trump lateli.

Trump määräsi Acostan istumaan paikalleen ja antamaan mikrofonin seuraavalle toimittajalle.

Kun Acosta yritti jatkaa kysymystensä esittämistä, Valkoisen talon naisvirkailija tuli repimään mikrofonia toimittajan kädestä. Tilanne näytti riistäytyvän painiotteluksi, kunnes Acosta luovutti.

Ovet kiinni toimittajalle

Myöhemmin Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders kutsui Acostan käytöstä "ehdottoman tuomittavaksi". Hän ilmoitti, että Acostan pressikortti Valkoiseen taloon on peruutettu "määräämättömäksi ajaksi".

Sanders sanoi tiedotteessaan, että "presidentti Trump uskoo vapaaseen lehdistöön ja on valmis ottamaan vastaan kovia kysymyksiä itsestään ja hallinnostaan".

Sandersin mukaan Acosta kuitenkin kävi kiinni nuoreen naiseen, joka teki vain työtään Valkoisessa talossa.

Jim Acosta kertoi tviitissään, että Valkoisen talon turvallisuuspalvelu on evännyt hänen pääsynsä Valkoiseen taloon. Sandersin syytöksiä hän kutsui valheiksi.

Kosto hankalista kysymyksistä

Latinotaustan omaava Acosta on pitkään ollut Valkoisen talon silmätikku ja hänen työnantajansa CNN Trumpin jatkuvien hyökkäysten kohde.

CNN ja New York Times ovat yleensä ne mediat, joille Trump antaa leiman "fake news" eli valeuutiset. Trumpin mielestä media on kansan vihollinen. Trump väitti myös keskiviikkoiltana, että häntä kohdellaan epäoikeudenmukaisesti mediassa.

CNN kertoi omassa tiedotteessaan, että lehdistöpassin evääminen on "kosto hankalista kysymyksistä. Tämä ennen kokematon päätös on uhka demokratiallemme. Maamme ansaitsee parempaa".


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös