Britannia kieltämässä parlamenttiedustajilta perheenjäsenten palkkaamisen

STT, AFPLontoo

Britannia aikoo kieltää parlamenttiedustajiltaan puolisoiden, sukulaisten tai liikekumppaneiden palkkaamisen. Britannian parlamenttia tarkkaileva itsenäinen viranomainen IPSA on hahmotellut uuden linjauksen päivitetyssä ohjeistuksessaan.

Muutokselle on kaavailtu siirtymäaikaa ja uuden säännön on tarkoitus tulla voimaan seuraavien vaalien jälkeen.

Britannian 650 parlamenttiedustajasta arviolta 150 on palkannut perheenjäseniään.

Perheenjäsenten palkkaus on ollut esillä, kun Ranskassa presidenttiehdokas Francois Fillon on ollut avustajapalkkiokohun keskellä. Fillon sai tällä viikolla syytteet siitä, että hänen epäillään maksaneen vaimolleen satojentuhansien eurojen palkkioita työstä, jota vaimo ei tehnyt.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös