Balilla odotetaan edelleen tulivuoren purkausta

MADE NAGI
Balilla odotetaan edelleen tulivuoren purkausta

Yli 35  000 ihmistä on paennut tulivuoren lähialueilta.

STTKarangasem, Indonesia

Indonesiassa Balin saaren kuvernööri on antanut luonnonkatastrofia koskevan ilmoituksen koko maakuntaan. Tämä merkitsee sitä, että paikallisviranomaisten on huolehdittava evakuoitujen huollosta, kertoi Australian yleisradioyhtiö ABC . Saarella varaudutaan yhä Agung-tulivuoren purkaukseen.

Viranomaisten mukaan jo nyt yli 35  000 ihmistä on paennut Agungin lähialueilta. Evakuoituja on majoitettu muun muassa urheilukeskuksiin ja telttoihin. Viranomaisilla on ollut vaikeuksia toimittaa heille tarpeeksi puhdasta vettä ja muita peruspalveluja.

Jos tulivuori purkautuu, uusia evakuoitavia saattaa kuvernööri Mangku Pastikan mukaan tulla lisää jopa 50  000.

Bali on suosittu matkailukohde. Sen kansainvälinen lentokenttä Denpasarin kaupungissa on toistaiseksi pysynyt auki.

Agung purkautui viimeksi yli 50 vuotta sitten. Silloin yli tuhat ihmistä kuoli.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös